«

»

ALUPROF: Sisteme de profile din aluminiu

Share

Noile tendinte in arhitectura moderna contemporana sunt puse in practica, in general, printr-o combinare indrazneata a sticlei cu aluminiul. Fie ca este vorba de proiecte moderne, care contin suprafete vitrate de diferite dimensiuni, fie ca este vorba de reabilitarea unor obiective, recomandarile specialistilor din constructii sunt ca, pe langa design, coloristica, durabilitate, siguranta in exploatare, constructiile sa fie prevazute si cu elemente rezistente la foc si fum. Executia sau reabilitarea acestor constructii presupun nu numai realizarea unui perete cortina de tip clasic sau structural din aluminiu, ori a usilor si ferestrelor clasice, ci si prelucrarea sistemelor pentru usi rezistente la foc si fum pana la un anumit numar de minute.

 

Sistemele din aluminiu Aluprof, pentru usi si ferestre, sunt disponibile in mai multe variante, in functie de domeniul de utilizare si de cerin­tele specifice legate de functionalitate, estetica, izolare termica, clasa de rezistenta impotriva efractiilor, etanseitatea la fum sau rezistenta la foc. Printre acestea veti putea gasi sisteme fara izolare termica, care se utilizeaza la realizarea compartimentarilor interioare – MB-45, Spectral 45, solutii care se bazeaza pe sistemele cu izolare termica – MB-60, MB-70, MB-59S, Spectral 60, siste­me pentru compartimentari speciale impotriva incendiilor MB-78EI, precum si sisteme pentru inchiderea balcoanelor MB-23P.

Acoperind o variata gama de lucrari, sistemele de profile din aluminiu Aluprofofera multiple posibi­litati de rezolvare a cerintelor arhitecturale actuale. Unele dintre obiectivele nou realizate sau reabilitate din Bucuresti, in ultimii ani, au elemente de protectie impotriva focului si a fumului, realizate cu sistemul din aluminiu Aluprof MB-78EI, care se caracterizeaza atat prin etanseitate la fum, cat si prin izolare impotriva incendiilor. Acesta indepli­neste cerintele celor mai riguroase norme europene din domeniul constructiilor, specifice zonelor peri­clitate de incendiu – in portiunile prevazute pentru evacuarea persoanelor si a bunurilor.

Utilizarea sistemului din aluminiu MB-78EI este recomandata atat pentru realizarea compartimentarilor interioare, cat si a celor exterioare impotriva incen­diilor, pentru usi cu una sau doua foi. Rezistenta la incendiu este specificata de coeficientul EI, urmat de doua cifre: 15, 30, 45, 60, cifre care reprezinta numarul de minute pana la care este asigurata rezistenta. Coeficientul de rezistenta la incendiu EI15, EI30, EI45 sau EI60, este in conformitate cu normele internationale in vigoare PN-B-02851-1:1997 si PN-EN 13501-2:2005.

Sistemul MB-78EI este in mare parte asemanator cu sistemele standard de ferestre si usi ale firmei Aluprof MB-45, MB-60 si MB-70, avand comune unele detalii, feronerii, metode de prelucrare s.a.m.d.

Constructia sistemului MB-78EI este bazata pe profile din aluminiu izolate termic. Adancimea de constructie a sectiunilor este de 78 mm. Acest tip de profil este caracterizat de un coeficient scazut de transmitere a caldurii (U), datorita utilizarii, printre altele, a barierelor termice special profilate, avand latimea de 34 mm. Sistemul permite instalarea sticlei tipice, rezistente la foc, de anumite clase, grosimea de umplere fiind intre 8 si 49 mm. Cu acest sistem pot fi realizate, de asemenea, in mai multe variante, si constructii rezistente la fum.

Cercetarile efectuate in Institutul Tehnicilor de Constructie din Varsovia (ITB) au dovedit ca produsele realizate cu acest sistem, se caracterizeaza, de asemenea, si printr-o foarte buna izolare acustica, de pana la 40 dB.

„Sistemul MB-78EI a trecut testele de la Institutul de Tehnici de Constructie – ITB si poseda Aprobarea Tehnica a ITB cu nr. AT-15-6006/2003, dar si Certificatul nr. ITB-642/W/03“ spune domnul Alexandru BURCEA, directorul general al firmei Aluprof System Romania.

Cu sistemul MB-78EI, un sistem modern avand elemente de protectie impotriva focului si a fumului, firma Aluprof System Romaniaare numeroase lucrari terminate sau in curs de executie in Bucuresti, dintre care enumeram: Twin Tower Pipera I si Twin Tower Pipera II, Sediul Politiei Capitalei, Sediul Politiei Circulatiei, International Leasing, Hotel Domi­nion, Centrul Comercial Ghencea etc.

Libertatea alegerii, armonia, extra­vaganta si in acelasi timp simplitatea si eleganta pot fi exprimate si realizate prin intermediul solutiilor oferite de sistemele Aluprof.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 37 – mai 2008

 

Autor:
ing. Carmen PASCU – Aluprof System RomaniaDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/05/30/aluprof-sisteme-de-profile-din-aluminiu/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.