Folosind produsele Amvic din polistiren expandat ignifugat si tinand cont de sfaturile date, veti realiza o termoizolare eficienta a cladirilor.
Deoarece pe piata au inceput sa apara temeri privind influenta negativa a polistirenului asupra sanatatii noastre, trebuie sa va spunem ca acest material nu este toxic. Polistirenul este folosit de aproape 50 de ani in izolarea termica a cladirilor. El se numara printre materialele de constructii pure, care indeplineste cele mai inalte standarde de sanatate, fiind compatibil chiar si cu alimentele. Asa cum bine stiti, foarte multe alimente cum ar fi pestele proaspat sau produsele din carne proaspata, le cumparam din magazine ambalate in caserole din polistiren.
Pentru a raspunde la intrebarea unor posibile emisii de gaze, la Institutul de Igiena de la Universitatea din Heidelberg s-au efectuat masuratori in incaperi cu izolatie interioara din polistiren. Rezultatul: dupa 6 luni nu s-au putut constata in aerul de respirat nici un fel de substante straine, emise de izolatie.
Materia prima, furnizata de firma BASF – Germania, pe care o folosim la producerea placilor de polistiren expandat ignifugat pentru termoizolatii este styroporul (de culoare alba) sau neoporul (de culoare gri inchis). In comparatie cu styroporul sau cu alte materiale de izolare folosite pana acum, neoporul are o putere de izolare considerabil mai mare, conductibilitatea sa termica fiind mult mai scazuta. Aceasta calitate a neoporului se transpune intr-o diminuare a grosimii izolatiei, avand aceeasi putere izolatoare, ceea ce constituie un avantaj de constructie (fig. 1).
Principala noastra preocupare de a oferi produse de calitate, s-a materializat in dotarea fabricii cu tehnologii de productie performante, cresterea capacitatii de productie si folosirea materiilor prime de calitate.
Certificatul de conformitate (CE) emis de Aeroq, atesta ca produsele din polistiren expandat ignifugat (EPS90 – 16 kg/mc, EPS100 – 20 kg/mc, EPS120 – 24 kg/mc, EPS150 – 30 kg/mc) indeplinesc cerintele prescrise in standardul SR EN 13163:2003.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 37 – mai 2008
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns