«

»

LINDAB: Astron, o constructie metalica superioara

Share

Dezvoltarea considerabila a industriei cladirilor din prefabricate din otel, inregistrata in Europa, a determinat compania Lindab sa-si sporeasca eforturile si implicarea in acest sector prin achizitionarea, pe rand, a doua puternice companii din domeniu: Butler-Europe in 2002 si Astron Buildings in 2005. Incepand cu 2006, s-au desfasurat operatiuni extinse de integrare intre unitatile Lindab-Butler si Astron Buildings. Printr-un vast proces de selectie s-au ales cele mai bune componente ale sistemelor de constructii Astron si Lindab-Butler, sisteme care, combinate intr-o linie de produse unitara, au avut ca rezultat produsul superior Astron.

Astfel, noua gama de produse Astron ofera posibilitatea unei selectii mult mai largi de sisteme pentru acoperisuri si pereti, iar integrarea a permis si alegerea celor mai bune caracteristici asociate sistemelor anterioare. Toti constructorii Lindab vor avea acces, in cele din urma, la software-ul actualizat de preturi si de proiect Cyprion, care era anterior disponibil numai clientilor Astron.

Acest tip de cladire cuprinde totul, incepand cu faci­litatile mari de distributie si depozitare si terminand cu arenele sportive, cladirile complete de birouri si unitatile comerciale. Cu toate ca multe dintre acestea poarta marca inconfundabila a unei cladiri din otel, nu trebuie sa va lasati amagiti de expresia „cladiri din prefabricate din otel”, deoarece rezultatul final poate semana cu orice cladire cu un stil arhitectonic incitant si provocator.

Astazi, Lindab-Astron este cel mai mare producator european de cladiri metalice din otel destinate in principal activitatilor industriale si comerciale: fabrici, depozite, centre de distributie/logistica, centre comerciale, magazine de vanzare cu amanuntul, centre de agrement, garaje, hangare pentru avioane, birouri etc.

 

De la proiecte simple la proiecte de anvergura

Cladirile Astron sunt comercializate prin intermediul unei retele de builderi autorizati Astron: firme de constructie independente locale si regionale. Aceste companii furnizeaza servicii „la cheie”, pentru clientii finali si arhitectii sau alti consilieri profesionali ai acestora, inclusiv: gasirea terenului, asistenta pentru obtinerea autorizatiei de construire si, in ceea ce priveste reglementarile de constructie, optimizarea spatiilor cladirii si reducerea costurilor de constructie, propuneri de proiect, pregatirea santierului si a fundatiei, servicii complete de constructie.

Lindab-Astron si reteaua sa de builderi utilizeaza un program propriu de software integrat, care evalueaza costurile de executie si proiecteaza o cladire din faza de proiect pana in faza de livrare, reducand astfel timpul total si asigurand practic un proces fara erori. Mai mult, aplicatiile Cyprion si Allplan genereaza imagini realiste in format 3D ale cladirilor Astron.

 

Lindab-Astron creeaza si produce 4 game de produse distincte

SSB: Cladiri personalizate cu un singur etaj

MSB: Cladiri personalizate cu mai multe etaje

ASTRONET: Cladiri standard

REFATEX: Sisteme de renovare a acoperisurilor si peretilor

Sistemele Astron asigura:

• cladiri personalizate in functie de cerintele clientului;

• cel mai bun raport calitate/pret;

• posibilitatea de ocupare rapida a spatiului: sistemele noastre din prefabricate asigura o constructie rapida in raport cu sistemele de constructie traditionale, reducand in mod semnificativ timpul de executie dintre faza de proiect si terminarea lucrarilor;

• termene fixe de finalizare a lucrarilor;

• un singur furnizor: solutia completa este furnizata exclusiv de Lindab-Astron;

• numeroase posibilitati de proiectare: spatii si dimensiuni flexibile, pentru a satisface cerintele clientului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 37 – mai 2008



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/05/30/lindab-astron-o-constructie-metalica-superioara/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.