«

»

NIGE IMPEX: BETONGUAINA.S – Prima membrana lichida de impermeabilizare certificata CE

Share

Firma Nige Impex SRL din Cluj-Napoca, este o societate mixta cu capital romano-italian, actul de nastere al firmei datand din anul 1994. Firma Nige pune la dispozitia clientilor o gama larga de produse pentru tratarea si protectia diverselor tipuri de suprafete, produse afirmate pe piata datorita calitatii lor deosebite si procedeelor moderne de aplicare.

Filozofia noastra este de a lucra in stransa legatura cu clientii nostri pentru a le putea oferi solutii si servicii care sa satisfaca orice exigenta. Vizitati-ne magazinele pentru a va convinge ca doar alaturi de noi descoperiti calitatea!

Firma Nige Impex SRL reprezentantul in Romania al firmei Nord Resine SpA Italia are placerea de a va prezenta produsul Betonguaina.S

 

Sistemul Betonguaina este un ciclu impermeabilizant format dintr-un liant obtinut prin amestecarea unei parti lichide cu una sub forma de pulbere, si o armatura special realizata pentru acest ciclu.

Unirea celor trei componente descrise, da nastere unei membrane impermeabilizante. Caracteristicile revolutionare ale acestei membrane au facut din Betonguaina prima membrana lichida cu transpirabilitate mare a vaporilor, care se poate mandri cu certificarea CE a calitatii europene.

Ce este ciclul de impermeabilizare cu Betonguaina?

Acesta este cel mai avansat ciclu de impermeabilizare din lume, deoarece este realizat cu o membrana lichida bicomponenta care, dupa formarea peliculei, produce un strat caracterizat prin:

grad ridicat de impermeabilitate la apa (400 Kpa, conform normei UNI EN 1928);

permeabilitate foarte mare la vaporii de apa (m╗6.000, conform normei DIN 52615);

caracteristici de turnare extraor­dinare (poate fi aplicat la temperaturi de la 0 0C la +40 0C, chiar si pe suporturi umede).

Betonguaina.S este cea mai performanta versiune de Betonguaina, special proiectata si realizata pentru a obtine rezistente deosebite la formarea crapaturilor in suport, cauzate de conditiile de temperatura critice: un invelis realizat cu Betonguaina.S si armat cu Nycon 200, rezista la deschideri ale crapaturilor de 2,5 mm, la temperaturi de -20 0C.

Suprafete de aplicare

Betonguaina este utilizat ca material de impermeabilizare definitiva pentru:

• acoperisuri plane;

• terase si balcoane;

• acoperisuri plane circulabile si dolii;

• bazine, piscine si rezervoare pentru apa potabila;

• jardiniere si gradini suspendate;

• ziduri de fundatie ce urmeaza a fi ingropate.

Betonguaina este sistemul de impermeabilizare potrivit pentru orice suport:

• pe suport nou sau vechi;

• pe suport umed sau uscat;

• vara sau iarna.

 

Realizarea invelisului impermeabil

• Dupa rotunjirea unghiurilor adancite cu sigilantul Nordseal PU MM sau Norphen PU se pregateste o pasta amestecand componentele A si B ale produsului Betonguaina, pana la obtinerea unui amestec omogen si fara cocoloase.

• Amestecul obtinut se aplica pe suportul de tratat interpunand intre straturi un tesut netesut de intarire din fibra de sticla (MAT 22) sau cu fir continuu de 100 sau 200 gr. (Nycon).

• Invelisul impermeabil astfel obtinut, poate fi lasat la vedere sau poate fi finisat cu un ciclu perfect adaptat sa garanteze o rezistenta nedefinita a terasei.

 

Alegerea trebuie facuta intre:

Montarea directa a placilor

Acesta este ciclul de finisare a teraselor, perfectionat de Nord Resine (1993), studiat special pentru a putea elimina punctul slab din sistemul de construire a teraselor: sapa de sub placi. Placile ceramice se monteaza direct pe invelisul impermeabilizant Betonguaina, cu ajutorul adezivului Beton H.

Beton H este un adeziv bicomponent elastomeric, special gandit si formulat pentru a garanta montarea de placi ceramice sau din piatra naturala pe o membrana impermeabilizanta, realizata cu Betonguaina sau Betonguaina.S. Pardoseala astfel realizata, se rostuieste cu Colorfill Flex 2-12, chitul de rosturi de la Nord Resine ce garanteaza un finisaj perfect, intr-o gama larga de culori.

Bright Stone® invelis pe baza de cuart, cu rezistenta deosebita

Acesta este un invelis pentru pardoseli exterioare, foarte rezistent la trafic pietonal, antiderapant (conform normelor), potrivit si pentru trafic carosabil usor, foarte rezistent la abraziune (rezistenta egala cu cea a unei placi de clinker), dar transpirant si extrem de flexibil.

Bright Stone® este impermeabil si antiderapant, respinge murdaria, formand un strat care nu depaseste 1,6 mm grosime. Bright Stone® este necesar atunci cand se doreste obtinerea unui invelis pentru terase fara limitarea formei sau a suprafetei, impuse de finisajele cu placi ceramice, sau cand pe terasa nu exista inaltimea necesara montarii de placi. Bright Stone® este asadar produsul ideal pentru fini­sarea tuturor suprafetelor orizontale din exterior, cum sunt terasele, balcoanele, acoperisurile plane si porticurile.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 37 – mai 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/05/30/nige-impex-betonguaina-s-prima-membrana-lichida-de-impermeabilizare-certificata-ce/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.