«

»

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor Cluj

Share

Antreprenor: SC Aci Cluj SA, Cluj Napoca

Beneficiar: Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca

Proiectant: SC Habitat Design SA, Iasi

Subantreprenori: Granimar, Real Glass, Condor Servicii, Tunic, Imsat Service Cluj

 

CARACTERISTICI TEHNICE SI FUNCTIONALE

Facultatea de Stiinte Economice Cluj este amplasata in partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, pe o suprafata de aproximativ 2 ha, in cadrul noului Campus Universitar. Cladirea are patru zone functionale distincte: spatii de invatamant, aula si muzeu, spatii auxiliare si spatii tehnice.

Constructia, cu suprafata totala construita de 5580 mp, este compusa din doua corpuri de cladire (A si B), separate printr-un rost antifoc.

Corpul „A“, cu regim de inaltime S+D+P, are structura constructiva din cadre de beton cu grinzi prefabricate precomprimate, cu travei de la 4,5 m pana la 9 m si deschideri de 9 m pana la 18 m (la amfiteatre si aula). In acest corp se afla aula de 500 locuri, 2 amfiteatre de cate 350 locuri, biblioteca si decanatul.

Corpul „B“, cu regim de inaltime S+D+P+4-5E, gazduieste 5 amfiteatre, sali de curs si seminarii, laboratoare.

Finisajele exterioare: tamplarie din aluminiu si geam termopan parasolar, fatade placate cu gresie portelanata (corpul B), tencuieli Baumit colorat, aplicate pe termosistem (corpul A).

Lucrarile de folosinta generala curprind: cladirea centralei termice, rezervorul de apa de 300 mc, rezervor de combustibil lichid de 30 mc, retele subterane de apa, canalizare, iluminat, platforme pentru circulatia auto, parcari, circulatie pietonala.

Solutia functional-constructiva a urmarit utilizarea eficienta a tere­nului (cu o diferenta de nivel de 18 m de la est la vest si 11 m de la nord la sud) si obtinerea unei volumetrii reprezentative.

Antreprenorul ACI Cluj a realizat o cladire care raspunde cerintelor functionale, in conditiile de calitate prevazute in proiect, imbogatind patrimoniul construit al Clujului cu o investitie de valoare in domeniul invatamantului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 38 – iunie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/06/30/facultatea-de-stiinte-economice-si-gestiunea-afacerilor-cluj/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.