«

»

ICOPAL: Eleganta la superlativ. Tigla metalica Decra Elegance – o alternativa usoara pentru acoperisurile traditionale

Share

Decra, pionierul la nivel mondial in domeniul invelitorilor usoare pentru acoperisuri in panta, a sarbatorit in anul 2006, prin lansarea tiglei metalice Decra Elegance, 30 de ani de calitate fara compromisuri.

Modulele Elegance, disponibile in 3 culori satinate si 3 culori lucioase adopta, ca si surorile lor cu acoperire de piatra naturala, stratul interior de protectie din poliester, care defineste unicitatea brandului pe piata si asigura o longevitate fara precedent a sistemului. Decra Elegance se produce utilizand un procedeu unic care consta in 4 faze tehnologice, spre deosebire de procedeele obisnuite care comporta numai 2 faze.

Fiecare modul este spalat, uscat, vopsit si copt si, spre deosebire de acoperirea traditionala din granule de piatra, la suprafata exterioara exista un strat de vopsea aplicat in camp electrostatic.

Cantarind numai 5,47 Kg/m2, ceea ce inseamna a saptea parte din greutatea tiglei de beton, Decra Elegance poate fi folosita atat pentru inclinatii mici ale acoperisului de minim 100, cat si pentru pereti verticali, asigurand o flexibilitate completa arhitectilor si proiectantilor.

 

Decra Elegance Satin

Modulele Decra Elegance Satin sunt proiectate pentru a crea un fini­saj atractiv pentru toate tipurile de acoperisuri cu pante de minim 100. Sistemul, disponibil in 3 culori, consta in module de otel cu o galvanizare de calitate pe ambele fete, iar produsul finit este obtinut printr-un proces tehnologic in 4 faze care asigura o adancime si opacitate a acope­ririi fara egal in industria tiglelor metalice.

Finisajul satinat delicat imita aparenta si textura tiglei ceramice, chiar si la atingere.

Decra Elegance Acoustic

O inovatie notabila este sistemul Elegance Acoustic, care consta intr-un sandvis din doua foi de tabla cu izolant fonic la mijloc. Rezultatul este diminuarea puternica a zgomotului de ploaie sau grindina pe acoperis, chiar daca la exterior nu avem gra­nule de piatra.

Avem astfel un acoperis care se remarca prin eleganta fluida a otelului, cu acustica unei invelitori traditionale si greutatea redusa precum si durabilitatea tiglei metalice.

Decra Cool Roof – prietena mediului

Aceasta tehnologie inovatoare creeaza o suprafata care reflecta lumina solara, pastrand acoperisul mai rece decat in cazul unei tigle metalice obisnuite, prin reflexia radiatiilor infrarosii. Acest lucru are ca efect micsorarea facturilor la energia electrica, precum si reducerea emisiilor de CO2, reducand nevoia de aer conditionat in timpul verii.

Decra Dry Roof – acoperisul care se intretine singur

Acoperirea de pe modulele Dry Roof contine cantitati mari de teflon si silicon, creand astfel o suprafata pe care apa si impuritatile nu mai au aderenta si conferind acoperisului caracteristici de auto-curatare. In timpul ploilor, apa duce cu ea toate impuritatile care s-au asezat pe acoperis, imbunatatind durata de viata a sistemului de invelitoare.

Totodata, eliminarea rapida a apei de pe acoperis reduce riscul deteriorarii cauzate de inghet.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 38 – iunie 2008

 

Autor:
George IVAN – Decra Sales ManagerDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/06/30/icopal-eleganta-la-superlativ-tigla-metalica-decra-elegance-o-alternativa-usoara-pentru-acoperisurile-traditionale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.