«

»

PAGEL: Sisteme si acoperiri epoxidice

Share

O categorie de produse apreciata de clientii nostri este cea a rasinilor epoxidice PAGEL. Produsele PAGEL reprezinta o solutie moderna cu proprietati deosebite, care asigura o protectie superioara solutiilor uzuale si, in acelasi timp, un aspect placut pardoselilor din beton. Ele sunt durabile, rezistente la deco­lorare si asigura o intretinere usoara oferind flexibilitate si claritate.

 

In functie de cerintele beneficia­rului, acoperirile epoxidice pot fi folosite in urmatoarele domenii:

 

Sisteme de protectie a suprafetelor

Firma PAGEL comercializeaza o gama variata de rasini care au rolul de a proteja suprafetele de beton, mortar sau metal ce necesita o protectie suplimentara.

EH1 PAGEL – Rasina epoxidica – este un material bicomponent, nepigmentat si fara solvent. Se poate folosi atat pe suprafete din beton sau mortar unde, datorita capacitatii mari de patrundere in porii si capilarele cele mai fine, asigura o aderenta foarte puternica la stratul suport, cat si pe suprafete metalice.

Domenii de utilizare: Rasina EH1 – PAGEL poate fi folosita ca strat de aderenta pentru acoperiri, in special in cazul unor straturi suport cu diferite capacitati de absorbtie. Ea poate fi destinata si unor acoperiri superficiale pentru suprafete usor de curatat.

EH114 PAGEL – Rasina epoxi­dica – este un grund pentru sisteme de acoperire pentru beton, mortar sau metal, putand fi aplicat si la temperaturi mai scazute.

Domenii de utilizare: Rasina EH114 – PAGEL se foloseste la impermeabilizarea straturilor suport pe baza de ciment ca de exemplu: in hale industriale, ateliere, parkinguri etc.

In curs de omologare se afla o rasina utilizabila ca acoperire pentru straturi suport imbibate cu ulei.

 

Pardoseli epoxidice

 Produsele PAGEL, de regula sisteme compuse din doua tipuri de rasini epoxidice, se preteaza atat pentru aplicatii in zone cu trafic usor (spatii comerciale, unitati sanitare, trafic pietonal), cat si in zone cu trafic mediu si greu cum ar fi: hale industriale, ateliere de reparatie si de fabricatie.

 

Pardoseli pentru trafic usor

 In acest caz se va utiliza sistemul compus din:

EH1 PAGEL – Rasina epoxidica si

• EH130 PAGEL – Strat de uzura epoxidic.

Aceasta pardoseala poate fi livrata in orice culoare, conform paletarului RAL K7.

Pardoseli pentru trafic mediu si greu

Acest tip de pardoseli este destinat unor acoperiri cu grosimi de 0,5–3 mm pentru suprafete cu solicitare meca­nica sau chimica.

Din aceasta categorie de rasini fac parte:

EH120 PAGEL – Strat de uzura epoxidic si

EH122 PAGEL – Strat de uzura epoxidic.

Pardoseala se foloseste in hale industriale, depozite, ateliere de reparatie si de fabricatie, centrale electrice, uzine chimice etc.

Aceasta pardoseala poate fi livrata in orice culoare, conform paletarului RAL K7.

 

Acoperiri epoxidice rezistente la atacuri chimice

Un produs special conceput pentru astfel de conditii este EH117 PAGEL – Rasina epoxidica rezistenta la atacuri chimice.

Materialul este fluid si prezinta o activitate capilara ridicata. Este rezistent la: apa de mare, ape rezi­duale, acizi diluati, baze, uleiuri mine­rale, lubrifianti si carburanti, precum si multi solventi.

Rasina epoxidica EH117 PAGEL are o rezistenta mare la uzura (abra­ziune), precum  si o rezistenta foarte buna la inghet-dezghet.

Materialul este utilizabil pe suprafete de beton sau otel grunduite in prealabil. Poate fi folosit in hale de productie, statii de alimentare cu carburanti, suprafete verticale expuse la agenti atmo­sferici etc.

 

Acoperiri epoxidice antistatice si antiscanteie

Firma noastra comercializeaza un sistem epoxidic de cea mai buna calitate, care constituie o solutie extrem de eficienta in locurile in care, din motive tehnice, nu sunt permise incarcari electrostatice. Astfel de medii sunt intreprinderile de gaz, depozitele de munitii, salile cu echi­pamente electronice etc.

Sistemul este compus din:

• EH125 PAGEL – Rasina epo­xi­­­dica – strat conductor cu randament maritsi

EH126 AS PAGEL – Acoperire antistatica – strat de acoperire conductibil.

EH125 este conceputa in asa fel incat, in combinatie cu EH126 AS, sa fie folosita in siguranta, in locuri in care incarcarea electrostatica trebuie indepartata. Rasina garanteaza durabil rezistentele de descarcare, in general solicitate de 104 – 106 W.

In urmatorul numar al revistei, firma PAGEL va va prezenta cele mai moderne materiale de protectie (contra evaporarii premature a apei si protectie anticorosiva) a suprafe­telor din beton.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 38 – iunie 2008

 

Autor:
Ioan SOLACOLU – director executiv Pagel
RomaniaDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/06/30/pagel-sisteme-si-acoperiri-epoxidice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.