«

»

WIENERBERGER: A treia fabrica de caramida din Romania

Share

La Tritenii de Jos (aproximativ 60 de km sud-est de Cluj), Wienerberger a deschis oficial cea mai mare si mai moderna fabrica de productie a caramizilor din Romania.

Proiectul fabricii a inceput la juma­tatea anului 2006, constructia efectiva fiind lansata in ianuarie 2007.

Investitia a costat peste 25 mili­oane  de euro, si are o capacitate anuala de 150 milioane formate normale, ceea ce inseamna o productie zilnica de aproximativ 35 de camioane, echivalente cu necesarul pentru 12 case.

„Fabrica de la Tritenii de Jos, alaturi de cele de la Gura Ocnitei si Sibiu, ne va ajuta sa acoperim mai eficient cererea de caramida Porotherm din Romania, prin productia interna“, a declarat Daniel Catanas, membru in Consiliul Admi­nistrativ, Wienerberger Sisteme de Caramizi.

In 1998, Wienerberger a intrat pe piata din Romania cu o filiala proprie – Wienerberger Sisteme de Caramizi Romania. Aceasta isi concentreaza activitatile pe productia, importul, vanzarea si promovarea caramizilor Porotherm, pentru structuri portante si neportante si a caramizilor Terca, pentru fatade si pavaje.

Odata cu deschiderea in Triteni a celei de-a treia fabrici, pe langa celelalte doua din Sibiu si Gura Ocnitei, Wienerberger Sisteme de Caramizi Romania isi intareste pozitia de lider pe piata romaneasca in producerea de caramizi. Datorita retelei sale care include peste 100 de distri­bu­itori, Wienerberger poate acoperi mai eficient cererea de caramizi la nivel national.

In comparatie cu caramizile traditionale din Romania si cu alte materiale de constructie, produsele Porotherm ofera un numar de calitati suplimentare: izolare termica, protectie impotriva zgomotului, a focului, rezis­tenta si stabilitate structurala pentru siguranta maxima si confort. Fiind un produs 100% natural, combinat cu trasaturi termice specifice, cara­mizile Porotherm pentru structuri portante si neportante creeaza un climat optim al incaperilor, pe tot parcursul anului. Folosirea in constructii a produselor Porotherm permite reducerea fortei de munca necesare iar utilizarea materialelor aditionale reduce costurile de intretinere. Astfel, caramizile Porotherm ofera beneficii economice importante.

Wienerberger este cel mai mare producator de caramizi din lume si al doilea producator de tigle pentru acoperis in Europa. Grupul este prezent pe pietele de caramizi pentru structuri portante si neportante si fatade si pe segmentele de tigle pentru acoperis din argila si beton. In plus, Grupul produce pavaje din argila si beton.

Fondat in 1819 la Viena, Wienerberger a fost listat la Bursa de Valori din Viena inca din 1869. Astazi, Wienerberger are 260 de fabrici in 26 de tari.

Anul trecut, Wienerberger a raportat venituri de 2.477 milioane euro (+11,3% din 2006), o cifra EBITDA de 551,2 milioane euro (+17%), un profit operational de 353 milioane euro (+18,8%) si castiguri per actiune, ajustate pe amortizarea fondului comercial, de 3,46 euro (+17%). Managementul Wienerberger pune accent pe standarde inalte in Relatiile cu Investitorii si in Guvernarea Corporatista.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 38 – iunie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/06/30/wienerberger-a-treia-fabrica-de-caramida-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.