«

»

„Succesuri si performari“

Share

Nu, nu-i nici o greseala din partea corecturii revistei noastre. Cuvintele din titlu sunt consecinta imbogatirii dictionarului limbii romane cu noi denumiri de catre una dintre „mladitele“ mai marelui tarii in tentativa de a-si semnala originalitatea limbajului sau in tumultul vietii politice postdecembriste.
Ele, cuvintele adica, au vazut lumina zilei sau, mai bine zis, a ecranelor TV cu ocazia unor evenimente politice recente in care se hotara sefia organizatiei de tineret a unui partid exclus de la putere tocmai de aliatul sau electoral din indestructibila Alianta DA. DA, care a devenit NU.
„Succesurile“ tinerei au avut loc (conform recunoasterii personale) ca urmare a „succesurilor“ tatalui. „Performarea“, este strans legata de dorinta fierbinte de a face, de fapt, performanta pe plan politic cu tinerii dornici de a schimba si imbunatati starile de lucruri existente. Mai mult, totul pentru a reusi inca din anii tineretii sa atinga culmile gandirii creatoare a „celui mai iubit fiu al poporului“ (vezi baile de multime de prin piete, parcuri si boscheti ale unui cunoscut personaj dornic de publicitate).
Momentul lansarii in eter a noilor cuvinte este bine ales pentru ca ne aflam in plina campanie electorala, perioada in care mai tot omul lasa… casa si masa pentru a se consacra alegerii „spumei“ societatii care sa ne conduca in viitorii ani, perioada consacrata (din nou) omului (nu oamenilor) si nevoilor lui (nu ale lor). Teluri marete nu?
Marete ca intotdeauna dar, la fel de fictive ca intotdeauna.
In fond nu-i greu sa promiti, greu este sa ai obraz si sa si realizezi ceva pentru a justifica intr-un fel sperantele pe care si le-au pus alegatorii.
Si uite asa ajungem si la… oile noastre, adica ce-am ales si cu ce ne-am ales din partea… alesilor.
Sa luam Capitala, plina de altfel de… succesuri si performari!
Numai daca ne oprim mai putin decat ar trebui asupra ofensivei borduriadei ce a invins Micul Paris oferindu-ne o priveliste „incantatoare“ si vom intelege cine si cum a iesit in castig.
Ca simplu cetatean stau si ma intreb inca de ce era absolut necesara inlocuirea a kilometri intregi de borduri care rezistau bine mersi, de sute de ani, pe aceste meleaguri pentru a le innoi cu unele care au termen de garantie 3-5 ani? Raspunsul este foarte clar: o afacere, caci este o mare afacere borduriada, este ceva care sa dureze o perioada cat mai mare de timp in relatia nelimitata productie-consum aducatoare de venituri… de asemenea nelimitate. Enorme, am zice! Si inca ceva, deloc de neglijat. Ce s-a facut cu vechile borduri, unde sunt ele, cati bani si-a recuperat primaria din ele intrucat nu erau chiar de aruncat etc.? Gurile rele afirma ca multe dintre borduri au luat drumul strainatatii!? Si-atunci in ce buzunare s-au ingramadit sumele rezultate din aceste afaceri, sau „succesuri“ ca sa ramanem in tonul titlului.
Cei acuzati, sub o forma sau alta, in mass-media raspund cu nonsalanta ca, ei de fapt nu mai sunt in prezent patroni de firme (mai ales de constructii sau materiale de constructii) pentru ca si-au delegat afacerile unor membri ai familiei sau unor manageri. Mai sa fie! Chiar au divortat pe perioada mandatului si nu se mai intalnesc pe acasa cu sotia, fiii, verii, unchii s.a.m.d. pe care i-au mandatat? Au devenit ei niste straini dedicati trup si suflet primariilor si nu-i mai intereseaza soarta propriilor afaceri?
Sa-i parasim pentru moment pe acesti „nevinovati“ aflati in fruntea bucatelor si sa spunem cateva cuvinte despre cei care se ocupa de obtinerea unor succese (nu succesuri) si performante (nu performari).
Este vorba despre Romexpo, societate specializata care organizeaza anual cele mai importante manifestari Construct Expo.
Prima dintre ele s-a derulat in perioada 5-9 martie a.c. si a fost dedicata antreprenorilor.
Si de aceasta data concurenta a pus in evidenta preocuparile firmelor expozante de a prezenta specialistilor si publicului produse, tehnologii si servicii de productivitate ridicata, calitate ireprosabila si fiabilitate in exploatare.
In luna aprilie a.c. si-au prezentat oferta firmele furnizoare sau care comercializeaza utilaje si instalatii pentru constructii.
Si aici au fost prezente un impresionant numar de firme cu exponate de ultima ora.
Suita de manifestari expozitionale pe aceasta tema a constructiilor va fi incheiata de Construct Expo Ambient in plina desfasurare la finele acestei luni.
Piata materialelor de constructii si a constructiilor in general, in conditiile aderarii Romaniei la UE, devine pe zi ce trece mai acerba solicitand firmelor de specialitate din domeniu intensificarea actiunilor privind saltul calitativ al activitatii lor pentru a face fata concurentei si pentru a putea participa cu tot potentialul lor la absorbtia fondurilor destinate realizarii proiectelor din infrastructura rutiera feroviara si utilitara sau din alte domenii administrative.
Asadar, si la inceput de 2008, Romexpo si firmele expozante inregistreaza succese si performante pentru ca sunt capabile sa… fuga de „succesuri si performari“.Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/07/03/succesuri-si-performari/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.