«

»

Centrul de Conferinte Brazi, Judetul Hunedoara

Share

Antreprenor: SC Hidroconstructia SA, Sucursala „Raul Mare Retezat“

Proiectant: SC Asar Srl, Deva

 

Caracteristici tehnice si functionale

Centrul de Conferinte Brazi este o investitie din fonduri proprii, a SC HIDROCONSTRUCTIA, reali­zata prin modernizarea si transformarea sediului de organizare de santier al Sucursalei „Raul Mare Retezat“.

Hotelul pentru 52 de persoane a fost amenajat in fosta cladire de birouri, cu regim de inaltime P+E si subsol tehnic.

Consolidarea structurii de rezistenta a constat in subzidiri ale fundatiilor, camasuirea interioara si exterioara cu beton armat a peretilor longitudinali si a elevatiilor.

La compartimentarile functio­nale, peretii s-au realizat din gips-carton, fonoizolati cu saltele de vata minerala ignifuga.

La subsol a fost amenajat un adapost civil pentru 80 de persoane, spalatorie-uscatorie pentru rufe, centrala termica si spatii de depozitare.

Parterul gazduieste holul pentru receptie, doua sali pentru mic dejun, birourile administrative si doua apartamente.

La etaj, sunt doua apartamente si 15 camere pentru 2 si 3 persoane.

Sala de simpozioane pentru 200 persoane, cu Ac = 705 mp a fost construita pe structura vechii cladiri a cinematografului, care a fost consolidata.

In afara interventiilor la peretii interiori, pentru realizarea noilor compartimentari, s-au practicat goluri in peretii exteriori pentru ferestre, cu consolidarile necesare. Sarpanta de lemn a fost inlocuita cu o structura din ferme metalice.

Restaurantul cu doua sali de cate 60 locuri a fost amenajat in cladirea vechii cantine, care a suferit consolidari si recompartimentari.

Finisajele, atat cele exterioare, cat si cele interioare, s-au realizat din materiale de buna calitate, adaptate functiunilor fiecarui spatiu, utilizandu-se tehnologii moderne pentru aplicarea lor.

Prin calitatea buna a executiei lucrarilor s-a realizat transformarea unui sediu de organizare de santier intr-un spatiu confortabil, elegant si modern, care valorifica potentialul turistic al zonei din bazinul superior al Raului Mare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 40 – august 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/08/30/centrul-de-conferinte-brazi-judetul-hunedoara/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.