«

»

CELCO SA: In productie o noua fabrica de var

Share

Recent, in Comuna Corbu din judetul Constanta, a intrat in functiune pe harta industriei materialelor de constructii cea mai moderna fabrica de var din Romania. CELCO SA, lider si apreciat producator roman de BCA si mortare, a finalizat in judetul de la malul Marii Negre o noua investitie greenfield. Noua fabrica de var constituie cel mai ambitios proiect al unui investitor roman in aceasta zona.

 

CELCO SA, cel mai mare producator de materiale pentru constructii cu capital autohton, a finalizat o investitie greenfield la 30 km de Constanta, langa carierele de calcar din satul Luminita.

Grupul CELCO a investit peste 20 de milioane euro in cea mai noua si moderna fabrica de producere a varului din Romania. Procesul de proiectare si construire a fabricii a durat mai putin de doi ani si a fost coordonat si implementat de o echipa de experti de la MERTZ – Elvetia si de la CIMPROGETTI – Italia.

In comparatie cu fabricile traditionale de var, noua fabrica de var, construita de CELCO SA, aduce o tehnologie performata, care permite producerea tuturor tipurilor de var de cea mai buna calitate (var macinat, var hidratat, var bulgari), in conditii de siguranta maxima in exploatare si cu impact minim asupra mediului. Echipamentele fac parte din ultima generatie de dotari in industria producatoare de var, fiind importate, in principal, din Elvetia si Italia.

Prin darea in functiune a acestei noi fabrici, grupul CELCO reuseste inca o data sa ofere solutii locale pentru nevoile clientilor sai.

Fabrica de var CELCO va produce, pentru inceput, 200 de tone de var pe zi, urmand ca la capacitate maxima sa poata produce peste 500 de tone de var pe zi.

Prin aceasta noua investitie, SC CELCO SA devine cel mai important furnizor de var de cea mai inalta calitate pentru producatorii de BCA, mortare, adezivi, pentru piata locala interna, cat si pentru pietele externe limitrofe.

Investitia ocupa 7 hectare de teren. Halele de productie se intind pe o suprafata de 4.000 mp, celelalte spatii fiind ocupate de depozitele de materie prima si de benzile transportoare. Principa­lele structuri ale unitatii industriale sunt sectia de pregatire a materiei prime si cea de ardere, unde se afla cuptorul de var. Noua fabrica de var CELCO indeplineste trei cerinte de baza: grad inalt de automatizare, respec­tarea celor mai exigente standarde de mediu si produse de calitate superioara.

Prin punerea in functiune a acestei fabrici, CELCO continua seria lansarii de fabrici noi. Dupa recenta deschidere din toamna anului 2007 a primei fabrici moderne de adezivi si mortare din Dobrogea, CELCO a devenit si cel mai important producator de mortare si adezivi din sud-estul Romaniei. Noua fabrica de adezivi si mortare CELCO este echipata cu tehnologie germana conform celor mai exigente standarde europene.

Privind in urma, CELCO repre­zinta o poveste de succes antreprenorial intr-o industrie din care nu au lipsit provocarile. S-a ajuns la acest nivel prin reinves­tirea profiturilor si prin valorificarea capitalului uman.

Odata cu deschiderea fabricii de var, grupul CELCO isi intareste pozitia de lider pe piata romanesca in productia de materiale destinate industriei constructiilor.

Asadar, premiera de la Constanta reprezinta o replica concreta la dezvoltarea productiei autohtone de materiale de constructii pe o piata care devine din ce in ce mai concurentiala.

Noutatea de la CELCO Constanta evidentiaza inca o data ca valorificarea resurselor materiale si de forta de munca locale reprezinta un element definitoriu in lupta pentru productivitate, calitate si efici­enta, exigente formulate si urma­rite cu interes in angrenajul tarilor europene.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 40 – august 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/08/31/celco-sa-in-productie-o-noua-fabrica-de-var/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.