«

»

ADING: Hidroizolatii pe baza de ciment aditivat si acrilice

Share

Ading produce sub regim de asigurare a calitatii ISO 9001 hidroizolatii pe baza de ciment aditivat, rigide si flexibile, precum si o gama completa de paste acrilice hidroizolante.

Experienta de peste 40 de ani in producerea acestui tip de hidroizolatii a dus la obtinerea unor caracte­ristici deosebite care le fac aplicabile pentru o multitudine de suprafete (beton, caramida, bca, tencuieli pe baza de ciment, piatra naturala, piatra artificiala, gips carton). Avantajul principal din punct de vedere al eficientei este usurinta de punere in opera, avand in vedere ca toata gama se poate aplica rapid cu ajutorul unei pensule sau a unui trafalet. Nu in ultimul rand, raportul pret – calitate este net in favoarea acestei game de hidroizolatii comparativ cu cele pe baza de membrane bituminoase.

Gama de hidroizolatii comercializate de firma ADING in ROMANIA este compusa din produsele HIDROMAL, HIDROMAL FLEX si ADINGFLEX la care se adauga amorsa BOND U. Toate aceste produse prezentate sunt agrementate tehnic in Romania.

 

HIDROMAL

Hidroizolatie monocomponent rigida, preparata pe baza de ciment special selectionat, aditivi sub forma de pulbere si adaosuri speciale.

Utilizari: Pentru hidroizolarea structurilor supuse la presiuni hidrostatice pozitive si negative cum ar fi: bazine de decantare, statii de epurare sau purificare a apei, rezervoare de apa potabila, rampe de reziduuri menajere, pereti si pardoseli ale subsolurior etc. Hidromal este indicat sa fie folosit mai ales in spatii interioare care nu sunt supuse fenomenului de inghet-dezghet sau daca dupa aplicare stratul aplicat este acoperit prin diverse procedee (ceramica, folii protectoare, geotextile etc). Este indicat sa fie folosit la bazine sau rezervoare de apa potabila deoarece nu contine decat compusi minerali care nu influenteaza calitatea apei. Temperatura de aplicare a hidroizolatiei trebuie sa fie cuprinsa intre 10°C si 30°C. Dupa aplicarea hidroizolatiei HIDROMAL suprafetele trebuie protejate de ploaie sau inghet timp de 48 de ore.

 

HIDROMAL FLEX

Hidroizolatie elastica, bicomponent, preparata pe  baza de ciment special selectionat, aditivi sub forma de pulbere si adaosuri speciale sub forma lichida.

Utilizari: Pentru hidroizolarea structurilor supuse la presiuni hidrostatice pozitive si negative cum ar fi: bazine de decantare, statii de epurare sau purificare a apei, rampe de reziduuri menajere, terase si balcoane, pereti si pardoseli ale subsolurilor. Datorita elasticitatii foarte bune poate fi folosit mai ales la hidroizolarea spatiilor exterioare sau care, pe timpul iernii, sunt supuse la cicluri de inghet – dezghet.

Se poate folosi foarte eficient pentru hidroizolarea peretilor de gips carton, in zone cu umiditate foarte ridicata cum ar fi saune, piscine acoperite, dusuri etc.

Dozare si aplicare: Componenta lichida B trebuie amestecata intr-un recipient metalic cu un mixer cu turatie redusa (300-500 rot./min). Componenta pe baza de pulbere A se adauga treptat si se amesteca 4-5 minute pana la omogenizarea completa a ames­tecului. Pentru primul strat, in amestec se poate adauga apa in proportie de 10%. Aplicarea se face cu ajutorul unei pensule sau trafalet (cu latime de 120-200 mm) in 2-3 straturi.

Fiecare strat se aplica numai dupa uscarea completa a celui precedent. Intervalul de aplicare a straturilor este de 6-24 ore, in functie de temperatura mediului ambiant. Grosimea totala a celor trei straturi trebuie sa fie cuprinsa intre 2,0 si 2,5 mm. Temperatura de aplicare a hidroizolatiei trebuie sa fie cuprinsa intre 10 0C si 30 0C. Dupa aplicarea hidroizolatiei HIDROMAL FLEX suprafetele trebuie protejate de ploaie sau inghet timp de 48 de ore.

 

ADINGFLEX

Hidroizolatie gata preparata, monocomponent, pe baza acrilica.

Utilizari: Pentru hidroizolarea bazinelor de apa, piscinelor, peretilor si fundatiilor de subsol, teraselor, bucatariilor, bailor etc.

Dozare si aplicare: Aplicarea poate fi facuta cu pensula, trafaletele sau prin pulverizare, in trei straturi. Pentru obtinerea unui grad inalt de protectie, produsul trebuie aplicat in straturi egale ca grosime.

Materialul necesar aplicarii primului strat poate fi diluat cu apa in proportie de 20% si amestecat cu un mixer cu turatie redusa, pentru obtinerea unei omoge­nitati adecvate. Primul strat, care este considerat ca un strat preliminar sau de amorsa, trebuie sa fie uscat complet inainte ca cel de-al doilea start sa fie aplicat. La aplicarea celui de-al doilea si al treilea strat materialul trebuie amestecat inainte de aplicare. Daca este aplicat cu ajutorul unei pensule, cel de-al treilea strat se aplica pe directie normala, la 900 fata de stratul 2. Grosimea totala a materialului aplicat trebuie sa fie cuprinsa intre 0,6 si 0,8 mm. Suprafata acoperita cu ADINGFLEX trebuie sa fie protejata de ploaie, inghet sau vant puternic, pe o perioada de minim 48 de ore. In cazul in care se asteapta ca suprafata de baza sa fie supusa la deformatii majore sau la aparitia de  crapaturi, este recomandat ca ADINGFLEX sa fie aplicat pe un suport de plasa de fibra de sticla sau poliester. Plasa de fibra de sticla trebuie aplicata prin presare dupa aplicarea primului strat. Al doilea si al treilea strat trebuie nivelate peste plasa de fibra de sticla, astfel incat sa se obtina o suprafata omogena.

 

Importatorul si distribuitorul Ading in Romania este Kralex Com Bucuresti, companie care dispune de depozite in Bucuresti, Brasov, Suceava si Baia Mare.

Acest lucru ii confera posibilitatea sa distribuie produsele Ading oriunde in Romania odata cu suportul tehnic oferit de o echipa de specialisti bine pregatiti si cu raspunsuri adecvate la solicitarile clientilor.

Nu ezitati sa contactati specialistii Kralex!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/ading-hidroizolatii-pe-baza-de-ciment-aditivat-si-acrilice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.