«

»

ALUPROF: Sisteme de porti de garaj din aluminiu

Share

Avand un design atragator si o constructie din materiale rezistente, sistemele de porti de garaj din aluminiu Aluprof asigura atat protectie spatiului pentru care sunt destinate, cat si o izolare termica si fonica.

Totodata, aceste sisteme fac posibila scaderea costurilor cu incalzirea in timpul iernii, iar vara asigura racoare si semiintuneric incintelor.

Datorita esteticii deosebite, a faptului ca pot fi executate intr-o gama foarte variata de culori (toata gama RAL si imitatii de lemn), profilele pentru porti de garaj Aluprof indeplinesc diferite functii privind atat utilizarea lor, cat si aspectul estetic.

 

Materialul de baza folosit pentru asemenea porti de garaj este tabla de aluminiu imbogatita care se incadreaza in standardele de calitate ale normelor europene EN 1396. Tabla este acoperita cu doua straturi de lac si se caracterizeaza printr-o inalta rezistenta la frecare si la actiunea agentilor atmosferici. Spuma poliuretanica utilizata la umplerea profilelor asigura portilor de garaj o buna izolare termica si acustica.

Din punctul de vedere al destinatiei, fiecare garaj trebuie sa fie o incapere sigura si functionala. Cel mai important element care inde­plineste aceste cerinte este poarta garajului. Poarta are rolul nu numai de a asigura masina, dar si de a impiedica intrarea in casa a persoanelor nedorite. Tinind cont de acest lucru, firma Aluprof va propune sisteme de porti de garaj rulate.

In legatura cu aceste porti, Directorul General al firmei, domnul Alexandru Burcea face unele precizari pentru potentialii beneficiari. „Rularea portii este o rezolvare universala – ea putand fi montata atat in cladirile existente, cat si in cele noi. Calitatea de baza a portilor rulate este economia de spatiu. Deoarece poarta functioneaza vertical este o rezolvare buna, mai ales cand garajul este ingust sau iesirea se face direct in strada. Asigura o siguranta sporita soferului, deoarece poarta nu micsoreaza vizibilitatea. Profilele din care este construita poarta garajului se caracterizeaza printr-o foarte buna izolare termica si acustica, iar iluminarea suplimentara poate fi asigurata prin montarea profilelor cu vizor de sticla. Poarta rulata este echipata cu asigurare impotriva ridicarii. Frana electro-magnetica a servomotorului de transmisie a portii ingreuneaza cu succes incercarea de ridicare fortata a portii. In conformitate cu normele in vigoare, in constructia portii pot fi instalate si alte asigurari ca de exemplu impotriva strivirii prin inchiderea nedorita a portii.

In momentul in care fotocelulele surprind orice fel de obstacol, poarta se opreste imediat. De asemenea, nu sunt probleme in momentul in care este o avarie de alimentare cu curent electric. In cazul lipsei de alimentare, putem deschide sau inchide poarta cu ajutorul motorului manual de urgenta (ANR) care poate fi echipat cu servomotoare Aluprof. Ca un element important arhitectonic, poarta trebuie sa se armonizeze cu aspectul exterior al cladirii”.

Datorita culorii alese precum si a esteticii, acestea se pot armoniza reusindu-se astfel o finisare exterioara moderna a casei si a garajului. Utilizarea transmisiei electrice, precum si comanda de la distanta asigura un confort sporit. Comanda prin radio face posibila deschiderea si inchiderea portii fara a fi nevoie sa coboram din masina. Acest fapt este foarte important mai ales in timpul ploii sau seara – cand cu ajutorul telecomenzii putem porni luminarea drumului si a garajului.

Foarte desele acte de vandalism, dar si furturile, ii obliga pe proprietarii de magazine, mall-uri, banci sau muzee sa aleaga sisteme de siguranta si sa pastreze in acelasi timp aspectul placut al expozitiei proprii. Din dorinta de a indeplini aceste cerinte, firma Aluprof ofera grilajul rulabil PEK 80 si PER77 construit din aliaj de aluminiu imbogatit, rezistent la frecare si la actiunea agentilor atmosferici, intr-o larga gama coloristica conform paletei de culori RAL.

Echiparea standard presupune urmatoarele tipuri de asigurari:

• asigurarea impotriva pornirii sin­gure a blindajului (frana de siguranta);

• asigurare impotriva strivirii prin coborarea grilajului (senzor de contact de siguranta in partea inferioara sau sistem de foto celule);

• senzor electronic de super sar­cina sau mecanism de tragere care face imposibila pornirea grilajului;

• sistem de urgenta de deschidere a grilajului manual;

• asigurarea ventilarii in pasaje si garaje subterane, parcari etajate;

• folosirea sticlei in grilaj pentru a feri suplimentar de ploaie, vant, praf etc.

Indiferent de sezon, portile de garaj executate cu profile din aluminiu Aluprof asigura protectie, siguranta si confort.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008

 

Autor:
ing. Carmen PASCU – Aluprof System RomaniaDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/aluprof-sisteme-de-porti-de-garaj-din-aluminiu/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.