«

»

AMVIC: Plansee in sistem AMVIC

Share

Sistemul de planseu AMVIC

Sistemul de planseu AMVIC este modular, din forme cu greutate redusa, realizate din neopor (poli­sti­ren expandat, ignifugat), care raman inglobate in planseu si care sunt folosite la realizarea podelelor si a tavanelor din beton. Cand este proiectat si instalat corect, sistemul are o forta structurala data de beto­nul armat si o izolatie termica si fonica asigurata de neoporul expan­dat, ignifugat.

Cofrajul pentru realizarea planse­ului AMVIC utilizeaza popi, grinzi, scanduri si placi de OSB ori placi tip cofraj, protejate cu folie de polietilena pentru a nu fi afectate de eventualele scurgeri de lapte de ciment. Cofrajul, astfel reali­zat, va sustine sarcinile temporare ale constructiei pana cand betonul capata rezistenta necesara si elemen­tele de polistiren devin o suprafata continua pe care se pot realiza fini­sarile interioare.

Acest sistem completeaza perfect structura dumneavoastra din cofraje inglobate din neopor expan­dat ignifugat, si impreuna, furnizeaza o „anvelopa corecta a cladirii“, completa structural si protectoare termic si fonic.

 

Trasaturi unice

Sistemul de planseu AMVIC foloseste capacitatea de rezistenta a planseului cu grinzi dese din beton armat, turnat in cofrajul generat cu elemente din polistiren expandat ignifugat. Grinzile si planseul sunt realizate in structura monobloc intr-o singura etapa de turnare.

Golul realizat intre elementele din polistiren, genereaza cofrajul pentru turnarea grinzilor si a planseului. Aceasta varianta economiseste mult material lemnos si manopera. Calculul de rezistenta va fi facut de catre un inginer autorizat care va tine cont de deschiderea planseului si sarcinile aplicate acestuia.

 

Total adaptabile

Elementele de planseu AMVIC sunt usor de adaptat la orice confi­guratie de planseu si pot fi asezate in oricare fel, ceea ce reduce timpul de munca si risipa pe santier.

 

Elemente mici/compacte

Fata de alte produse, sistemul de planseu AMVIC are elemente adap­ta­bile, de greutate redusa si modulare. Aceasta inseamna ca sistemul este mult mai usor de folosit si manevrat odata ce piesele au ajuns pe santier. In plus nu trebuie precomandate, dimensiunile necesare se pot ajusta pentru a se potrivi necesitatilor dimensiunilor proiectului dumnea­voastra si formele ramase pot fi folosite pentru alte operatiuni sau proiecte.

 

Ofera protectie

Cand este folosita pentru placa peste ultimul nivel sau acoperis, se va realiza o foarte buna protectie termica si fonica. O evaluare a rezistentei la foc arata ca acest sistem protejeaza la flacara deschisa pana la 1,5 ore, iar cu masuri suplimentare se poate ajunge pana la 3 ore.

 

10 pasi pentru o instalare usoara

1. Montati cofrajul pentru planseu format din popi si panourile pe care se vor sprijini elementele din neopor expandat ignifugat;

2. Instalati elementele din poli­­st­i­ren conform proiectului, pentru formarea cofrajului unde vor fi turnate grinzile si planseul;

3. Asezati armatura din otel beton transversala pentru armarea grinzilor;

4. Asezati armatura din otel beton longitudinala pentru armarea grinzilor;

5. Asezati distantierele pentru pozitionarea armaturii orizontale pentru placa;

6. Pozitionati armatura orizontala pentru placa;

7. Turnati betonul in cofrajele astfel formate pornind de pe o latura spre latura cealalta;

8. Urmariti cu un vibrator creion sau cu o rigla vibratoare pentru vibrarea adecvata a betonului;

9. Neteziti betonul pentru a crea o suprafata plana;

10. Lasati betonul sa se inta­reasca si continuati cu etapele ulterioare ale constructiei.

 

Avantaje

• Timp de executie mic (3-5 zile).

• Economie de material lemnos (materialul lemnos folosit pentru cofrare nu intra in contact cu betonul si poate fi refolosit).

• Economie de cuie, scoabe, sarma etc.

• Manopera este mult redusa, deoarece forma de turnare a grin­zilor si a planseului se genereaza prin asezarea panourilor din polistiren.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/amvic-plansee-in-sistem-amvic/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.