«

»

AMVIC: Realizarea rapida a fundatiilor pentru cladiri

Share

Sistemul de constructii AMVIC format din cofraje inglobate, termoizolante din polistiren expandat ignifugat – neopor permite realizarea elevatiei fundatiilor pentru cladiri, in diferite variante.

Apeland la sistemul AMVIC, se face economie de timp, manopera, material lemnos, cuie etc., toate acestea insemnand bani.

AMVIC recomanda utilizarea acestor tipuri de fundatii atat pentru realizarea constructiilor cu pereti turnati din beton in cofraje inglobate termo­izolante din neopor ignifugat AMVIC, cat si pentru constructii cu pereti realizati in alte sisteme de constructii cum ar fi: zidarie din caramida, pe cadre, constructii din lemn etc.

Prin aplicarea unor solutii adecvate de hidroizolare, sistemul AMVIC este ideal in cele mai grele situatii de exploatare a constructiilor, asigurand protectia impotriva apei, a umezelii, si in plus, asi­gurand protectia termica.

Iata si cateva propuneri de solutii pentru astfel de fundatii.

Una dintre aceste solutii, folosita pentru realizarea elevatiei fundatiilor, consta in utilizarea unor cofraje AMVIC de dimensiuni superioare, peste care se poate continua cu pereti reali­zati in acelasi sistem de cofraje sau pot fi construiti pereti de oricare alt tip.

Cele mai uzual folosite sunt cofrajele AMVIC cu grosimea betonului de 20 cm sau de 25 cm; se respecta prevederile normativelor in vigoare.

Cofrajele AMVIC cu grosimea betonului de 20 cm sau 25 cm se utilizeaza atat pentru fundatiile tip Talpa cat si pentru cele tip Radier General; pentru fundatiile izolate grinda de legatura poate fi reali­zata cu ajutorul acestor cofraje.

Aceasta solutie de fundatie este recomandata de AMVIC pentru soliditatea ei, timpul foarte scurt de executie, izolatia realizata si economia de materiale (scandura, cuie, scoabe, sarma, manopera etc.).

Pentru realizarea fundatiilor in trepte se poate apela la solutia din figura 2.

Fundatia tipica realizata din cofraje AMVIC pentru o casa din lemn cu subsol sau demisol (fig. 3).

Pentru o constructie cu pereti prefabricati usori, solutia oferita este cea din figura 4.

La realizarea unei asemenea constructii se utilizeaza cofraje pentru formarea unui perete de beton cu grosimea de 20 cm.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/amvic-realizarea-rapida-a-fundatiilor-pentru-cladiri/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.