«

»

ARMACELL: ARMAFLEX PROTECT R-90: Izolatie si protectie impotriva incendiilor intr-un singur produs

Share

Münster, 14 martie 2008 – Armacell prezinta o inovatie absoluta pe plan mondial: Armaflex Protect R-90 este o bariera foarte flexibila de protectie impotriva incendiilor, care poate fi utilizata pentru realizarea imbinarilor rezistente la foc pentru aproape toate tipurile de tevi utilizate in mecanica imobilelor. In acelasi timp, produsul garanteaza o izolatie termica eficienta, protectie fiabila in prevenirea formarii condensului, izolatie acustica si protectie impotriva coroziunii. Armaflex Protect R-90 poate fi instalat la fel de usor ca toate produsele Armaflex.

 

Protectia impotriva incendiilor in domeniul mecanicii imobilelor nu a fost niciodata atat de simpla: datorita utilizarii unui material care formeaza un strat izolant integrat, Armaflex Protect R-90 reuneste toate functiile izolatiei intr-un singur produs. Prin utilizarea noii solutii de protectie impotriva incendiilor, este posibila crearea patrunderilor rezistente la foc pentru tevile de incalzire, canalizare, apa si racire alcatuite din materiale necombus­tibile si combustibile, nu numai in pereti si plafoane solide, ci si in peretii usori. In cazul izbucnirii unui incendiu, bariera de protectie impo­triva focului se umfla si atinge o rezistenta la foc clasa R-90.

In cazul depunerilor de oferte si a instalarii produsului, nu este necesara luarea in considerare a tolerantelor minime nepractice. Tubul foarte flexibil, fara fibre este pur si simplu tras peste teava sau, in cazul modificarilor, taiat si apoi lipit. Spatiul din jurul tubul este inchis cu mortar mineral obisnuit sau, in cazul peretilor usori, cu material de etansare a rosturilor.

In domeniul izolatiei la temperaturi scazute, pana in prezent au existat restrictii in ceea ce priveste domeniul de aplicare, conditiile care guverneaza instalarea sau masurile suplimentare care consuma timp necesar in cursul procesului de adaptare. Acum, Armacell ofera un produs pentru toate domeniile de aplicare. Trecerile, nu numai pentru tevile din otel, otel inoxidabil, fonta sau cupru, ci si pentru tevile din plastic sau compozit multistratificat, pot fi etansate cu Armaflex Protect R-90, fara a fi necesare masuri suplimentare. Armaflex Protect R-90 are o conductivitate termica sca­zuta si protejeaza tevile izolate impotriva pierderilor de energie. Utilizat pe tevile reci, materialul izolant cu celule inchise asigura o protectie fiabila impotriva formarii condensului. Mai mult, Armaflex Protect R-90 indeplineste preve­derile DIN 1988 (protectie impotriva incalzirii inadmisibile) si cerintele privind izolatia acustica.

Armacell este producator de spume tehnice si lider mondial pe piata materialelor tehnice de izolat flexibile. In anul financiar 2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 400 milioane de euro. Grupul de companii detine 20 de fabrici in 13 tari incluzand China, Australia, America de Nord si Sud si are sediul central in Münster, Germania. In afara de ARMAFLEX, marca principala in domeniul izolatiilor tehnice flexibile, cei aproximativ 2.500 de angajati isi aduc aportul si la fabricarea materialelor de izolat termoplastice, a celor pentru izola­rea tevilor, a spumelor speciale pentru o gama larga de aplicatii indus­triale si din sectorul sportiv si de agrement.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008

 

Autor:
Laurentiu Pestritu

Tel: 0722.611.355
Email: laurentiu.pestritu@armacell.comDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/armacell-armaflex-protect-r-90-izolatie-si-protectie-impotriva-incendiilor-intr-un-singur-produs/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.