«

»

CONSILIER CONSTRUCT: Tehnologii noi in domeniul constructiilor. DRUMUL NATIONAL DN 7C – TRANSFAGARASAN

Share

Consilier Construct, membra a grupului Pöyry, companie avand ca obiect principal de activitate proiectarea, consultanta si asistenta tehnica in domeniul constructiilor civile si industriale, isi desfasoara activitatea atat pe plan intern, cat si pe plan extern, in stransa corelare cu strategia de dezvoltare a pietei serviciilor si se adapteaza permanent cerintelor impuse de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Societatea utilizeaza programe moderne de proiectare cu tehnica de calcul adecvata si personal de inalta calificare, beneficiind in acelasi timp de un management curajos si eficient. Din 1995, de cand a fost infiintata, pana in prezent, noua membra a grupului finlandez Pöyry, organizatia privata Consilier Construct a cucerit progresiv piete din diferite sectoare ale constructiilor, impunandu-se ca un furnizor reputat de servicii profesioniste si, de la an la an, tot mai diversificate. In ultimii ani, numeroase proiecte – cu finantare nationala, europeana si internationala – care au avut ca principal obiect proiectarea, consultanta, asistenta tehnica sau protectia mediului, s-au derulat sub sigla Consilier Construct, cu cele mai bune rezultate.

 

Un proiect realizat la nivel national, solicitat de autoritatile contractante, este Servicii intocmire documentatie tehnica DN 7C km 117 + 000 – 140 + 000. Amplasamentul este situat pe DN 7C, drum care face legatura intre judetul Arges si Sibiu pe Transfagarasan, in regiunea Sud Muntenia si Centru. Sectorul de drum incepe pe Balea Lac, iar pe sectorul dintre km 117 + 000 – km 140 + 000, se regasesc un numar de 14 poduri. Drumul National  DN 7C – Transfagarasan este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri nationale din Sud-Estul Europei datorita arhitecturii sale deosebite. Pentru autoritatile contractante, Consilier Construct a elaborat in peri­oada  2006 – 2007, documente necesare pentru obtinere avize, acorduri, proiect de autorizatie pentru constructie, certificat de urba­nism, documente exproprieri, studiu de fezabilitate, studiu de impact, studii topo, geo, investigatii rutiere, calculul si dimensionarea structurii rutiere, documentatie topografica, analiza cost-bene­ficiu, caiete de sarcini, proiect tehnic, raport tehnic, liste de cantitati, detalii de executie.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea adecvata a situatiei din teren, care sa asigure circulatia in conditii de securitate si confort a turistilor si localnicilor.

Adaptarea solutiilor tehnice la nivelul cerut de investitor, armonizarea solutiilor tehnice cu legislatia in vigoare din Romania, dar si apropierea de conditiile impuse prin legislatia europeana, toate acestea, in ansamblu, reprezinta elemente care arata ca prin tot ce face, compania CONSILIER CONSTRUCT, membra a grupului PöYRY, contribuie activ la crearea unui mediu competitiv si calitativ pe piata serviciilor de consultanta si proiectare in constructii.

Consilier Construct membra a grupului Pöyry a fost si este, pe parcursul a peste un deceniu de existenta, o prezenta vie, activa si prestigioasa in viata economica a tarii, in implemen­tarea si asigurarea tehnologiilor noi in domeniul constructiilor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/consilier-construct-tehnologii-noi-in-domeniul-constructiilor-drumul-national-dn-7c-transfagarasan/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.