«

»

ISOVER – 10 ANI IN ROMANIA

Share

In viata fiecarei firme exista momente de referinta prilejuite de existenta si evolutia ei in economia in care functioneaza. Ele, momentele, consemneaza reusitele privind productia, comercializarea sau managementul afacerii respective. Orice reusita in aceasta sfera consolideaza pozitia firmei pe o piata concurentiala acerba cum este cea a materialelor de constructii. Exemple pozitive intr-un asemenea domeniu ni le-au oferit cu prioritate firmele straine care au gasit in Romania conditii propice pentru afaceri rentabile pentru ca la noi resursele materiale si forta de munca sunt mult mai atractive decat in alte tari. Ca este asa ne-o dovedesc succesele unei firme de prestigiu care anul acesta depaseste granita a 10 ani de prezenta activa si eficienta in Romania: Grupul Saint-Gobain.

 

Lider incontestabil al pietei romanesti de materiale pentru izolatii termice si fonice – destinate atat industriei constructiilor, cat si multor altor domenii, Isover (divizia de izolatii a grupului Saint-Gobain) aniverseaza in aceasta luna 10 ani de prezenta fructuoasa in Romania.

De la intrarea pe piata in 1998 ca reprezentanta, Isover a parcurs pas cu pas drumul catre varful ierarhiei pe piata locala. In prezent, compania are circa 210 angajati si controleaza cu autoritate productia si comercializarea de vata minerala bazaltica si de sticla, cu o cota de piata de aproape 50% pe acest segment si de 25% pe ansamblul pietei de materiale si solutii destinate izolatiilor termice si fonice. Vanzarile pentru anul 2008 sunt estimate la peste 40 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 50% fata de anul precedent.

Rezultatele sunt consecinta fireasca a unui efort investitional de circa 40 de milioane de euro, directionat in primul rand – 35 de milioane de euro – catre constructia unei noi fabrici de vata minerala de sticla la Ploiesti, inaugurata in mai 2007.  Noua fabrica are o capacitate de productie de 20.000 tone/an si utilizeaza tehnologia TEL, cea mai avansata in domeniu.

Alte obiective investitionale de anvergura au inclus extinderea si retehnologizarea liniei de productie de vata minerala bazaltica, pentru sporirea calitatii produselor si alinierea acesteia la standardele pentru care Isover este renumita pe plan mondial, dar si obiective legate de educarea pietei privind importanta izolatiilor termice si fonice moderne, promovarea brandului Isover, protectia mediului inconjurator, securitatea muncii si instruirea personalului.

In viitorul apropiat Saint-Gobain Isover va deveni singurul producator roman cu o gama intr-adevar completa de produse si solutii pentru termo si fonoizolatii, compania anuntandu-si intentia de a-si completa portofoliul de produse si cu alte materiale.

Cu o istorie de aproape 350 de ani (Saint-Gobain s-a „nascut faimoasa”, precursoarea sa fiind infiintata in 1665 de Jean-Baptiste Colbert, ministrul de finante al regelui Ludovic al XIV-lea, „Regele Soare“, si avand ca nu mai putin celebra prima realizare fabricarea oglinzilor destinate palatului Versailles), grupul Saint-Gobain este astazi o corporatie multinationala prezenta in 54 de tari, cu 207.000 de angajati, 15 centre de cercetare-dezvoltare, sute de unitati de productie si vanzari de peste 44 de miliarde de euro, din care divizia de izolatii a grupului a realizat peste 2,6 miliarde Euro.

Grupul Saint-Gobain este listat la aproape toate bursele europene importante – Paris, Londra, Frankfurt, Zürich, Bruxelles, Amsterdam.

In Romania grupul Saint-Gobain opereaza prin intermediul a noua companii:

• Saint-Gobain Isover, producatorul de vata minerala cu mai multe linii de productie la Ploiesti;

• Saint-Gobain Glass, producatorul de sticla de la Calarasi;

• Rigips Romania, cu trei unitati de productie la Turda;

• Saint-Gobain Weber Romania, producator de mortare si adezivi industriali, cu doua unitati de productie (Turda si Branesti/Bucuresti);

• Saint-Gobain Conducte;

• Saint-Gobain Abrazivi (Satu Mare);

• Saint-Gobain Brodrene Dahl (Tulcea);

• Ventistal Marine (Tulcea);

• MTI Impex (industria lemnului, Brasov).

La nivel de grup, in Romania Saint-Gobain are peste 1.200 de angajati, circa 400 din aceste locuri de munca fiind create in ultimii doi ani.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008

 

Pentru mai multe amanunte, vizitati urmatoarele site-uri:

www.isover.ro
www.saint-gobain.ro
www.saint-gobain-glass.com/ro
www.rigips.ro
www.ventistal.ro
www.weber.roDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/isover-10-ani-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.