«

»

KESTON CELSIUS – sisteme termice complexe

Share

Compania CELSIUS 2000 SRL este o societate romaneasca cu raspundere limitata, infiintata in anul 1993 ca investitie straina cu capital integral britanic avand ca obiect de activitate fabricarea centralelor termice, in regim de condensare, complet automatizate. Comer­cializate sub numele de KESTON, acestea sunt destinate pietei romanesti si exportului (in special in Marea Britanie).

Centralele termice in condensare KESTON au fost proiectate cores­punzator celei mai noi tehnologii,functionand cu gaz natural sau lichefiat. Aceasta noua tehnologie asigura o eficienta deosebit de inalta, de 108% (raportata la puterea calorifica inferioara a combustibilului), cu cca 30% superioara celei a centralelor clasice, fapt deosebit de important atat pentru protejarea resurselor de combustibili fosili, cat si pentru reducerea nivelului de emisii in atmosfera a gazelor cu efect de sera.O consecinta arandamentului superior de functionare este si evacu­area gazelor de ardere la temperaturi mult scazute, cca 60-70 0C. Acest fapt permite utilizarea unei tubulaturi din plastic, posibil de incadrat in estetica cladirilor. Astfel, prin faptul ca nu necesita cosde fum, iar lungimile tuburilor de PVC de admisie si evacuare pot ajunge pana la 30/90 m se asigura o extraordinara flexibilitate in privinta locului de montaj si de amplasare a centralei termice in interiorul cladirii.

Spre deosebire de centralele traditionale care functioneaza cu flacara deschisa, centralele termice in condensare realizeaza combustia intr-o incinta total capsulata, cu controlul complet automatizat al arderii oferind o siguranta deose­bita in functionare, cu un inalt grad de eficienta.

Eficienta de 108% este confirmata si de clasarea centralelor KESTON in BANDA A de eficienta energetica conform clasamentului SEDBUK (Seasonal Efficiency of Domestic Boilers in the United Kingdom).

Centralele termice in condensare KESTON sunt fabricate in sistem de asigurare a calitatii certificat ISO 9001:2000 si poarta marcajul european de conformitate CE.

Certificarea de sistem si certificarea de conformitate CE sunt acordate de Advantica Technologies Ltd., Marea Britanie.

Odata cu accentuarea fenome­nelor de incalzire globala si de crestere fara precedent a preturilor combustibililor fosili, Compania Celsius 2000 SRL a actionat pentru proiectarea unei noi clase de echipamente si sisteme termice care sa asigure necesarul termic al cladirilor cu inglobarea energiei solare.

Astfel, Sistemele Termice Complexe KESTON Solar permit reali­zarea unor importante economii de combustibili prin utilizarea unor panouri solare foarte performante, in masura sa capteze si sa transmita sistemului atat energia luminoasa, cat si pe cea difuza a soarelui.

Asa cum se poate observa in figura 1, energia primita de pano­urile solare este transmisa la partea inferioara a boilerului bivalent fiind cedata apei din retea care isi ridica temperatura – in conditiile unei iluminari suficiente a panourilor – pana la valoarea stabilita pentru iesirea catre punctele de consum.

Aceste sisteme grupeaza centrala termica in condensare, boilerul bivalent destinat producerii apei calde de consum, atat pe baza energiei captate cu ajutorul pano­urilor solare, cat si a celei primite de la centrala termica. Sistemul este prevazut cu statia de pompare pentru fluidul din circuitul panourilor si cu automatizarea necesara functi­onarii coordonate a intregului sistem pentru asigurarea confortului termic necesar locuintei.

Este deosebit de important faptul ca, la latitudinea Romaniei, energia solara poate asigura necesarul de apa calda al unei cladiri, in perioada aprilie – septembrie, practic fara consum de combustibili, fapt care face ca pentru un an intreg, economia totala de combustibili sa fie de peste 20%.

Conditiile actuale ale dezvoltarii durabile a societatii umane in ansamblu impun ca fiecare sursa de diminuare a consumurilor de combustibili sa devina tot mai importanta odata cu cresterea continua a pre­tului gazelor. In acelasi timp, grija pentru calitatea vietii generatiilor actuale si a celor viitoare, face necesara reducerea continua a emisiilor in atmosfera a gazelor generatoare ale efectului de sera, reducere posibila prin diminuarea continua a consumului de combustibili fosili, pe baza energiilor neconventionale si/sau regenerabile.

Intreaga gama de produse a companiei poate fi vazuta pe site-ul www.keston.com.ro si in show-room-ul de la sediul din Sos. Pipera-Tunari nr. 2, Voluntari, Judetul Ilfov.

De mentionat participarea Celsius 2000 la evenimentele expozitionale ale toamnei 2008:

A. 4-7 septembrie, Sinaia, Sesiunea Stiintifica MENER

B. 11 septembrie, Bucuresti, Hotel Marriott, Conferinta „Energii curate pentru o dezvoltare durabila“

C. 12-14 septembrie, Berca, Jud. Buzau, Intalnirea cu distribuitorii Keston

D. 25-28 septembrie, Timisoara, Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX

E. 15-18 octombrie, Sinaia, Conferinta Asociatiei Inginerilor Instalatori din Romania (AIIR).

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/keston-celsius-sisteme-termice-complexe/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.