«

»

PLANNJA: Romania intra sub acoperisul… Plannja!

Share

Plannja AB, compania producatoare de profile din tabla de otel cu sediul in Luleå, nordul Suediei, este o sucursala a producatorului de otel Suedish Steel AB. Plannja produce tigla metalica pentru acoperis si sisteme de jgheaburi si burlane, dar si produse industriale ca panouri si profile. Plannja s-a dezvoltat in Europa in ultimii 15 ani in principal prin achizitii. Extinderea recenta s-a axat pe centrul si estul Europei, unde Polonia este primul centru operational de extindere zonala. Cu 597 de angajati, Plannja AB are o cifra de afaceri anuala de 160 milioane de euro.

Plannja AB a achizitionat in data de 13 august 2008 operatiunile sale din Romania, care in ultimii 10 ani au functionat cu succes prin intermediul distribuitorului autorizat. Noua companie se va numi Plannja SRL si va fi o sucursala a Plannja.

Sediul si birourile fostului distribuitor sunt localizate in Racaciuni, langa Bacau, iar reteaua de distributie aco­pera toata tara si ofera spre vanzare doua categorii de produse: tigla metalica Plannja si sistemele de jgeaburi si burlane produse in Suedia (Luleå, Jasnforsen) si in Varsovia. Compania a avut pana in prezent in Romania 30 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane de Euro.

„Exista un potential fantastic in Romania. Plannja va continua sa investeasca aici si ne asteptam la o crestere substantiala a cifrei de afaceri prin introducerea unor noi categorii de produse, din care unele vor fi produse local, dar si prin acoperirea din ce in ce mai buna a tuturor zonelor“, a declarat presedintele Plannja Polonia si reponsabilul pentru dezvoltarea Plannja in CEE Stanislaw Tytz.

„Tinta noastra in cei peste 10 ani de activitate a fost sa aducem Romania pe harta internationala a Plannja. Globalizarea inseamna apropierea productiei de distributie, iar ambitia noastra este sa dezvoltam in curand si unitati de productie in Romania. Viziunea noastra este sa avem produsele Plannja in Romania cu avantaje clare pentru consumator, la calitatea care exista in Suedia, dar si la preturi aliniate pietei. Plannja are ca ambitie sa dezvolte in Romania al doilea centru operational pentru extinderea viitoare in tarile din jur“, declara Nicola Bocaciu, Market and Sales Director Plannja Romania.

Plannja AB, compania producatoare de profile din tabla de otel cu sediul in Luleå, nordul Suediei, este o sucursala a producatorului de otel Suedish Steel AB.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/plannja-romania-intra-sub-acoperisul-plannja/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.