De peste 50 de ani, Siplast este un lider mondial de necontestat in domeniul inovatiei sistemelor de hidroizolatii destinate teraselor si fundatiilor. Fie ca este vorba de inventarea in 1968 a bitumului modificat cu SBS care confera membranelor bituminoase proprietati elastomerice facandu-le sa reziste la amplitudini termice importante sau de punere la punct in 1997 a membranei monostrat cu lipire la rece prin benzi auto-adezive, SIPLAST s-a remarcat atat prin capacitatea sa novatoare, cat si prin fiabilitatea si durabilitatea sistemelor concepute. Membra a grupului danez ICOPAL, lider mondial in domeniul hidroizolatiilor, SIPLAST concentreaza in prezent intreaga activitate de cercetare si dezvoltare a acestuia.
In Romania, SIPLAST este prezent inca din 1995 cand a furnizat materiale pentru modernizarea HoteluluiAthénéePalace Hilton. De atunci si pana in prezent au urmat numeroase realizari in domeniul constructiilor halelor metalice, hotelurilor si Mall-urilor. De remarcat este faptul ca principala asteptare a clientilor societatii este longevitatea si fiabilitatea sistemelor SIPLAST, acestea fiind garantate 10 ani de catre firma de asigurari AXA si au o durata de viata confirmata cuprinsa intre 30 si 40 de ani.
SISTEMUL TERANAP JS – o solutie constructiva moderna pentru realizarea teraselor circulabile si necirculabile in sistem monostrat
Sistemul TERANAP JS este un sistem de hidroizolatie monostrat destinat realizarii teraselor circulabile si necirculabile. Sistemul are la baza o membrana bituminoasa din bitum modificat cu SBS care ii confera proprietati elastomerice. Mai mult, membrana avand o grosime de 4,5 mm este armata cu netesut de poliester de densitate 250 g/m2 care o face extrem de rezistenta si ii confera o rezistenta la rupere si strapungere extrem de ridicata.
Sistemul se compune din:
O bariera de vapori aplicata in aderenta totala pe placa de beton dupa aplicarea in prealabil a unui strat de amorsa bituminoasa pe baza de xilen in proportie de 300 g/m2. Termoizolatia din Polistiren expandat de 25 Kg/m3 sau din poliuretan se fixeaza pe bariera de vapori cu ajutorul cleiului special ICOPAL PUR GLUE.
Membrana TERANAP JS se aseaza deasupra termoizolatiei, dupa asternerea in prealabil a unui strat de impaslitura de fibra de sticla de densitate 100g/m2, Verecran 100.
Rosturile membranei TERANAP JS sunt autoadezive la rece, pentru a evita eventuala ardere a termoizolatiei si a impasliturii de fibra de sticla aflate sub membrana.
Pentru asigurarea unei etanseitati perfecte, deasupra rosturilor membranei TERANAP JS, se termosudeaza o banda lata de 20 cm din bitum SBS, Banda COUVRE JOINT.
Deasupra membranei TERANAP JS se pot aseza dale din lemn sau ciment pe suporti mobili in cazul teraselor circulabile sau geotextil si un strat de 30 cm de pietris in cazul teraselor necirculabile.
Membrana poate fi folosita si in sistem de terasa inversata.
Sistemul TERANAP JS poate inlocui cu succes un sistem bi-strat, fiind mai economic si mai rapid de instalat.
In vederea realizarii unei terase circulabile, se poate recurge la montarea suportilor reglabili PLOT ZOOM, suporti speciali conceputi pentru a repartiza uniform sarcina pe o suprafata cat mai mare, evitandu-se astfel riscul de poansonare (gaurire) a membranei care asigura hidroizolatia. PLOT ZOOM dispune de un sistem de filet ce permite reglarea fiecarui suport pe inaltime. Suportii PLOT ZOOM sunt disponibili in mai multe dimensiuni, de la 40 la 220 mm. Suportii PLOT ZOOM, pot fi montati pe o terasa avand panta cuprinsa intre 0% si 5%.
Dalele DALLE BOISE sunt un element de finisare confectionat din lemn de pin sau de teck tratate cu substante impotriva putrezirii. Ele au latura de 50 cm si sunt prevazute cu un sistem de fixare cu claveta, care le asigura o fixare stabila pe suportii PLOT ZOOM.
Sistemul TERANAP JS, care cuprinde inclusiv suportii PLOT ZOOM si dalele DALLE BOISE este garantat 10 ani dar, de fapt, are o durata de viata cuprinsa intre 30 si 40 de ani.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 42 – octombrie 2008
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns