Tintind pozitia de lider in sistemele de eficienta energetica in cladiri, prin sustinerea unei noi strategii de business, Knauf Insulation ofera partenerilor produse izolante de inalta calitate, care reprezinta cea mai economica si eficienta metoda de reducere a consumului de energie in cladiri si, totodata, de protectie a mediului inconjurator.
Compania s-a lansat in septembrie a.c. pe piata constructiilor din Romania, prin oferirea unor materiale izolante care reduc substantial consumul de energie.
Knauf Insulation este unul dintre cei mai mari producatori de materiale izolante din lume si distribuie in Romania produse din vata de sticla, vata bazaltica si placi din lemn-beton, utilizate pentru izolarea termica, fonica si pentru protectia la incendiu.
„Decizia de a intra pe piata din Romania a fost una strategica, avand in vedere potentialul de crestere a pietei constructiilor si nevoia de materiale izolante de buna calitate. La ora actuala, Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe locuinte cu izolare termica redusa. Mai mult, 75% din cladiri au o vechime de pana la 55 de ani si o uzura avansata a instalatiilor, consumand o cantitate dubla de energie fata de media Uniunii Europene. Evaluand aceste date, deducem ca 60% dintre blocuri necesita reabilitare si modernizare termotehnica. In aceste conditii suntem pregatiti sa oferim materiale izolante de calitate superioara care respecta cele mai inalte standarde privind reducerea consumului de energie si asigura confortul necesar pentru fiecare tip de aplicatie“, a declarat Dominique Bossan, Managing Director Knauf Insulation Eastern Europe.
Knauf Insulation pune in egala masura in activitatea sa un accent deosebit pe auditarea energetica a cladirilor, activitate sustinuta prin Directiva Europeana 2002/91/CE privind Performanta Energetica a Cladirilor – care impune o reducere de 20% pana in 2020 a energiei consumate la nivelul fondului construit de cladiri.
In Romania, aceasta Directiva Europana va deveni obligatorie incepand cu anul 2010, fiind reglementata la nivel national prin Legea nr. 372/2005. Conform acestei directive, la construirea, vanzarea sau inchirierea locuintelor, va fi introdusa obligativitatea prezentarii unui certificat de performanta energetica care sa ateste nivelul de eficienta energetica a imobilului.
Pentru perioada urmatoare Knauf Insulation isi propune extinderea parteneriatelor locale si consolidarea pozitiei de lider in sistemele de eficienta energetica, oferirea unor produse usor de instalat si manevrat care sa satisfaca nevoile partenerilor locali si, nu in ultimul rand, atragerea atentiei opiniei publice asupra economiei substantiale a energiei obtinute prin izolare.
Ca parte a grupului Knauf, compania Knauf Insulation produce o gama completa de materiale pentru izolarea termica, acustica si pentru protectia la incendiu a tuturor tipurilor de cladiri: vata de sticla, vata bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat si placi de lemn-beton.
Produsele respecta cele mai inalte standarde de calitate fiind concepute astfel incat sa reduca substantial consumul de energie si sa ofere, in acelasi timp, confortul si siguranta necesare.
Ca producator de multiple tipuri de produse de izolare, Knauf Insulation este pozitionata strategic, oferind solutii pentru toate tipurile de aplicatii.
Knauf Insulation contribuie, de asemenea, la protejarea si conservarea mediului inconjurator prin produse obtinute in mare parte din materiale reciclabile. Compania utilizeaza tehnologii avansate care asigura o calitate superioara produselor si, in acelasi timp, o reducere substantiala a emisiilor de CO2.
Modul de ambalare utilizat de Knauf Insulation permite reducerea perioadei de incarcare/descarcare, micsorarea suprafetei necesare pentru transportarea si depozitarea produselor, precum si reducerea consumului de combustibil necesar pentru livrarea produselor catre clienti.
Toate produsele Knauf Insulation sunt marcate CE.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 42 – octombrie 2008
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns