«

»

MARCOM: Macaralele POTAIN la… inaltime!

Share

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), fata de aceeasi peri­oada a anului trecut, 2008 a adus cca 11% mai multe autorizatii de constructii, respectiv 35.233, numai pentru cladiri imobiliare rezidentiale. Constructii impu­natoare, dezvoltate din ce in ce mai mult pe inaltime, drumuri si pasaje supraterane, toate necesita utilaje specializate. Indispensabile sunt maca­ra­lele care, odata cu dezvoltarea pietei constructiilor, s-au specializat si moder­ni­zat in concordanta cu nevoile clientilor. Fie ca este vorba de macarale modulare, mobile sau automacarale, aceasta gama de utilaje de constructii incorporeaza o serie specializata de tehnologii care au menirea de a eficientiza si usura activitatea operatorilor.

La Ansamblul Vivenda Residencias (executant: Virom International) din zona Vergului a capitalei, care va ocupa in final o suprafata de 6 hectare, cuprin­zand noua blocuri cu regimuri de inaltime intre 11 si 14 etaje lucreaza trei macarale POTAIN, urmand ca in doua saptamani sa fie instalata si cea de a patra. Astfel, in acest proiect sunt antrenate: o macara MCT 88 POTAIN cu sarcina maxima de 5 t si o lungime maxima a bratului de 52 m, urmand sa mai fie instalata inca una de acelasi fel si alaturi de ele, macaraua turn MCT 78 POTAIN cu aceeasi sarcina maxima de 5 t si o lungime a bratului de 51 m si o MDT 98 macara turn modulara Topless, cu sarcina de 6 t si lungimea maxima a bratului de 55 m. Gama de macarale MCT (cu sarcini maxime de 3 pana la 5 t) este gandita in asa fel incat sa maximizeze productivitatea investitiei clientului, fara sa neglijeze siguranta operato­rului atunci cand sunt in functiune, in timpul intretinerilor, al montarii/demontarii si chiar in timpul transportarii lor intre santiere.

Si la Pasajul Suprateran Basarab lucreaza o macara POTAIN MD 125 B, ridicata pana la 90m, intrecand astfel in inaltime toate celelalte macarale din zona capitalei. Constructia porneste din intersectia Bulevardului Nicolae Titulescu cu str. Al. I. Cuza, coborand la nivelul solului pe Sos. Grozavesti. Proiectul ai carui executanti sunt Astaldi (Italia) si FCC (Spania) cuprinde 3 zone principale: podul peste Dambovita de la Grozavesti, viaductul de legatura Orhideelor si podul principal peste liniile de cale ferata. Pentru traversarea cailor ferate, solutia este un pod suspendat cu cabluri inclinate asimetric avand un singur pilon de sustinere si un tablier de 222 m lungime totala. Pilonul de susti­nere in forma de H are o inaltime de 80 m si este realizat cu macaraua POTAIN MD 125 B, care pana la final va fi ridicata la 95 m la carlig. Lungimea totala a pasa­jului va fi de 1900 m, urmand sa fluidi­zeze circulatia din zona Garii de Nord.

Tot intr-o zona foarte aglomerata a capitalei, pe Bulevardul Timisoara, se ridica proiectul creat de B Design Architecture si construit de catre Serrom Construction International.

Anchor Plaza Metropol se intinde pe o suprafata de 55.000 mp. Cele 12 etaje ale  constructiei beneficiaza de cele mai mo­derne tehnologii si utilaje de constructii. Doua macarale POTAIN MDT 178 cu bratul intins pana la 60 m si cu o sarcina maxima de 8 t lucreaza continuu, optimizand spatiul si timpul de constructie.

O caracteristica foarte importanta a intregii game de macarale POTAIN o constituie motoarele electrice de ultima generatie, dotate cu variatoare de frecventa care permit recunoasterea sarcinii manipulate, reglarea automata a vitezei maxime posibile de actionare in functie de sarcina si reglarea senzitivitatii de actionare la joy-stick in functie de dorinta operatorului.

POTAIN este singurul producator pe plan mondial care doteaza mode­lele de macarale cu aceasta tehnologie moderna.

MARCOM – Distribuitor Autorizat in Romania pentru macaralele POTAIN, (POTAIN impreuna cu GROVE – automacarale fac parte din concernul Manitowoc Crane Group), este alaturi de clientii sai de pe intreg teritoriul Romaniei cu cele mai bune echipamente industriale si cu asistenta tehnica de exceptie pe toata durata de viata a echipamentelor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 42 – octombrie 2008

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/10/30/marcom-macaralele-potain-la-inaltime/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.