«

»

NIGE IMPEX: Produse pentru inlaturarea umiditatii

Share

Nige Impex SRL din Cluj-Napoca este o societate mixta cu capital romano-italian, infiintata in anul 1994. Firma pune la dispozitia clientilor o gama larga de produse pentru tratarea si protectia diverselor tipuri de suprafete, produse afirmate pe piata datorita calitatii lor deosebite si procedeelor moderne de aplicare.

Filozofia noastra este de a lucra in stransa legatura cu clientii pentru a le putea oferi solutii si servicii care sa satisfaca orice exigenta. Vizitati-ne magazinele pentru a va convinge ca doar alaturi de noi descoperiti calitatea!

In acest numar al revistei, Nige Impex SRL reprezentantul in Romania al firmei Nord Resine SpA Italia are placerea de a va prezenta o parte din gama de produse pentru inlaturarea umiditatii.

 

DRY BETON SUPER

Tencuiala de inlaturare a umiditatii, pentru pereti din caramida cu salinitate si umiditate foarte mare

DRY BETON SUPER este o tencuiala preamestecata uscat, pe baza de lianti hidraulici, nisipuri selectio­nate, minerale usoare, fibre sintetice si aditivi speciali. Adaugand doar  apa curata se formeaza un amestec usor de lucrat, tixotropic, care se foloseste ca atare pentru tencuieli de asanare, fara a mai fi nevoie de tratamente suplimentare ale supra­fetei cu alte produse.

Mortarul intarit are o structura macro­poroasa cu eficacitate deose­bita, atat in ceea ce priveste sarurile prezente (carora le provoaca cris­talizarea in interiorul propriei mase), cat si impotriva umiditatii prin capila­ritate (careia ii provoaca difuzia catre exterior).

DRY BETON SUPER se utili­zeaza pentru:

• asanarea zidurilor umede care prezinta probleme de umiditate prin capilaritate, atat in interior cat si in exterior;

• inlaturarea umiditatii din zidurile aflate in medii cu mari concentratii de sare (zone lagunare, marine), chiar si din cele deteriorate de exfolierile saline;

• asanarea subsolurilor (demisoluri), cu conditia sa nu existe infiltratii de apa din exterior.

Avantajele DRY BETON SUPER:

• este un produs multifunctional care permite prin aplicarea lui obti­nerea acelorasi rezultate care in mod normal se ating ca urmare a unor cicluri complexe, realizate cu mai multe produse;

• detine ridicate caracteristici hidrofuge, care anuleaza efectele negative ale apelor pluviale asupra tencuielilor de inlaturare a umiditatii;

• poseda exceptionale calitati termice anticondens si e perfect compatibil cu tencuielile pe baza de silicati sau var.

 

NORDRY 100 BASE

Solutie hidrofuga, pe baza de apa, pentru injectari

NORDRY 100 BASE este un produs concentrat alcatuit din compusi hidrofugi cu modificari functionale. Diluat corespunzator cu apa si apoi injectat in pereti, produsul are capacitatea de a-i face pe acestia hidrofugi chiar si in profunzime, efectuand o saturare a microporilor materialului tratat si reducand in acelasi timp tensiunea superficiala in peretii macroporilor (capilarelor). Produsul poate fi folosit pentru impermeabilizarea prin imersie a materialelor de constructie (caramizi, tigle etc.).

Modul de aplicare

Perforarea. Se realizeaza in perete, la o inaltime intre 15 si 25 cm de la pardoseala, cu ajutorul burghiului electric sau a carotierei (masina de foraj), o serie de gauri de dimensiuni adecvate tipului de injec­tare ales (prin gravitatie, cu presiune scazuta intre 0,5 – 1 bar, sau cu presiune medie 5 – 7 bari).

In functie de porozitatea materialului care trebuie tratat, aceste gauri pot sa aiba o distanta a deschiderii fata de pardoseala cuprinsa intre 15 cm si 20 cm (o porozitate ridicata permite o marire a distantei dintre gauri), iar adancimea lor trebuie sa fie egala cu 2/3 din grosimea peretelui.

Gaurile care se fac in perete trebuie sa aiba o usoara inclinare (circa 150) incepand de sus in jos si dinspre partea exterioara spre cea interioara a peretelui.

Sistemul ideal prevede reali­zarea a doua serii orizontale de gauri, pe doua siruri, la o distanta de 15 cm unul de altul.

• Injectarea prin presiune

Aceasta metoda este preferata datorita faptului ca reduce timpul de lucru si garanteaza o mai buna pene­trare a suportului. Se reali­zeaza conectand injectorii specifici autoblocanti din gauri la o pompa cu membrana. In functie de materialul care trebuie injectat, presiunea exercitata poate sa varieze de la 0,5 bari (presiune joasa) la 7 bari (presiune medie). In mod normal, un material cu macroporozitate (pori cu diametru mare) presupune o injec­tare cu presiune redusa, in timp ce un suport cu pori redusi (microporo­zitate) impune o presiune de injectare mai mare.

 

NORDCEM

Produs impermeabilizant osmotic pe baza de ciment

NORDCEM este un ciment special de tip osmotic si de natura anorganica care are proprietatea de a pa­trunde sub forma de solutie in capilaritatile suportului. Reactionand chimic cu suportul, fixeaza hidroxidul de calciu si grabeste transformarea ireversibila a acestuia in microcristale insolubile care inchid porii (asa – numitul fenomen de impermeabilizare chimica interna). Concomitent, NORDCEM formeaza pe suprafata un strat din ciment fara pori, impermeabil, capabil sa reziste la contrapresiunea apei (fenomenul de impermeabilizare externa).

Natura anorganica si chimica a stratului de NORDCEM permite suportului sa transpire, mentinandu-i astfel efectul de impermeabilizare pentru o lunga perioada de timp.

NORDCEM este utilizat pentru:

impermeabilizarea structurilor supuse unor presiuni continue a apei (pozitive sau negative) ca: subsoluri, fundatii, pereti de fundatie, turnuri de ascensor, piscine, bazine, canale si coridoare (pasaje).

• mai este utilizat si pentru imper­meabilizarea bazinelor destinate depo­zitarii de apa potabila conform DPR 236/88. Dupa aplicarea produsului si inainte de utilizare, suprafata tratata se spala de doua ori cu jet de apa cu presiune scazuta.

NORDCEM:

• este un finisaj non – toxic;

• nu altereaza potabilitatea chi­mica a apei cu care intra in contact;

• permite interventii in cazul unor substraturi imbibate cu apa;

• usurinta si rapiditate in aplicare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/10/30/nige-impex-produse-pentru-inlaturarea-umiditatii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.