«

»

REMCO: Sisteme de constructii pe structuri metalice

Share

Se stie ca in lume exista, in momentul de fata, diverse sisteme pe baza carora sunt puse in opera constructii dintre cele mai diverse. Ele se ridica pe baza unor structuri bine determinate in raport direct cu elementele de functionalitate, durabilitate si eficienta pentru care sunt destinate.

Dintre acestea, sistemele de constructii pe baza structurilor metalice devin din ce in ce mai folosite si in Romania unde firme specializate ofera tehnici, tehnologii, produse si servicii care raspund eficient intereselor investitorilor.

Una dintre societatile furnizoare de asemenea sisteme este REMCO Romania, iar dl. Ciprian Nanu – director de dezvoltare, ne face cateva precizari de ultim moment.

 

Elias Gaza: In ultima perioada in Romania se construiesc din ce in ce mai multe cladiri pe baza de structuri metalice. Care este rolul si locul Remco in susti­nerea unor ase­menea proiecte?

Ciprian Nanu: Sistemele de constructii din structuri metalice imbina calitatile metalelor si ansamblelor din care sunt confectionate cu rapi­ditatea si flexibilitatea conferite de manufacturarea si montajul lor. Intr-o lume in care viteza de realizare a unor investitii de tip greenfield este din ce in ce mai mare, noi credem ca sistemele de constructii din structuri metalice prefabricate pot asigura o crestere a eficientei in domeniile in care sunt aplicate, in principal la spatiile de logistica si distributie, la relocarea de cladiri indus­triale in afara oraselor, la proiecte green­field de manufacturare in orice industrie.

Sistemul de constructii Remco Building System imbina calitatile durabile ale materialelor componente, cu folosirea minima a cantitatii de otel pe metrul patrat construit, cu proiectarea si livrarea produsului in cel mai scurt timp, totul integrat intr-un singur serviciu, de inalta calitate. Sistemul de constructii Remco, in special cel folosit pentru cladiri industriale cu deschideri de peste 24 de metri, este recunoscut ca fiind cel mai eficient pentru proiectele greenfield de dimensiuni medii si mari, cu timpi mici de manufacturare si montaj rapid. La toate aceste avantaje din timpul derularii investitiei, trebuie adaugat si unul major care va aparea dupa finalizarea ei, si anume, costurile de exploatare foarte mici pe care le impune o cladire construita in sistemul Remco, precum si garan­tiile si servi­ciile post-livrare oferite de firma Remco Romania.

E.G.: Oferta de structuri metalice este destul de bogata. Cum se descurca Remco pe aceasta piata?

C.N.: Cand vorbim de oferta de structuri metalice ne referim in gene­ral, la PRODUCTIA de materiale meta­lice din table taiate si sudate, cu o anumita conformatie si de o anumita calitate. Piata romaneasca produce o anumita cantitate de confectii meta­lice, cu diferite aplicatii, dar aceste materiale si structuri sunt de calitate medie. Ele nu corespund cerintelor clientilor nostri in ceea ce priveste calitatea europeana a serviciilor de proiectare, productie si montaj in acelasi pachet.

Sunt destul de putine firme ce pot ingloba confectiile metalice intr-un sistem de constructii, care  poate fi livrat, flexibil si robust, diferitilor clienti, in functie de solicitarile lor de dezvoltare, solicitari care sunt, va rog sa ma credeti, foarte variate.

Remco Romania, prin echipa de  specialisti pe care o detine, poate asigura intr-un singur pas, servicile de care are nevoie orice client, in orice domeniu de activitate industriala, prin proiectarea, producerea si montarea intregii cladiri industriale noi, nemaifiind necesara relatia clientului cu alte firme, in diferite stadii ale dezvoltarii.

E.G.: In ce mod incurajati folosirea structurilor metalice pentru reali­zarea unor proiecte cat mai diversificate?

C.N.: Produsul nostru industrial, fiind de calitate si la un pret competitiv pentru piata romaneasca, ramane singurul capabil sa satisfaca cerintele dezvoltarii proiectelor de tip greenfield, in timp foarte scurt, cu garantii financiare si tehnice deosebite. De aceea, nu vom inceta sa promovam acest produs inca nou pe o piata traditio­nala, asa cum este considerata cea a Romaniei.

E.G.: Va ganditi ca printr-o politica de preturi atractiva fata de alte sisteme de constructii sa atrageti cat mai multi adepti spre folosirirea structurilor metalice?

C N: Politica de preturi pe care o avem este numai o parte din strategia pe care o propunem unui client, la inceputul colaborarii noastre. Este un avantaj major faptul ca avem preturi foarte bune, dar as atrage atentia asupra faptului ca pretul este numai o componenta in stabilirea unei investitii. Rapiditatea executiei si montajului (noi lucrand si pe timpul iernii, contrar majoritatii constructorilor din Romania), calitatea serviciilor si produselor oferite, durabilitatea materialelor si subsistemelor folosite, pot fi alte componente care atarna greu in luarea deciziei privind o investitie.

E G: Ce lucrari de referinta unde s-au folosit produsele Remco va recomanda din punct de vedere al productivitatii, calitatii si eficientei?

C N: Pentru noi este multumitor sa vezi, ca la doar 10 ani de la intrarea pe piata romanesca, Remco Romania a contractat peste 85 de cladiri industriale, cu o suprafata ce atinge 350.000 de metri patrati. Multe cladiri, showroom-uri sau depozite pe langa care treceti sunt executate de noi, chiar daca acum ele poarta sigla clientului. De exemplu, depozitele Arabesque sau Aquila, cladirile Unilever, Conectronics, Monsena, Lutz Center, Pantelimon Logistic Park sunt numai cateva din cele realizate in ultima vreme.

Pentru viitor, proiecte mari cum sunt Nord East Logistic Center din nordul Bucurestiului sau fabrica de accesorii de mobila de la Ludus a firmei multinationale VitaFoam, vor fi lucrari de referinta pentru Remco.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 42 – octombrie 2008

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/10/30/remco-sisteme-de-constructii-pe-structuri-metalice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.