«

»

SYSTEMA: INCALZIREA SPATIILOR INDUSTRIALE

Share

Systema Romania ofera solutii tehnice pentru incalzirea oricarui tip de spatiu industrial, in conditiile obtinerii unor economii importante de energie (pana la 65%). In cele ce urmeaza, va prezentam gama echipamentelor de incalzire prin radiatie.

 

Tubulatura radianta Oha

Este o solutie excelenta pentru incalzirirea spa­tii­lor industriale cu inaltimi medii si mari. Flexibilitatea sistemului consta in adaptarea tubulaturii radiante la orice exigente privind traseul sau. In functie de necesarul de caldura, tubulatura radianta poate avea configuratie monotubulara sau bitubulara. Grupul de combustie, plasate in exteriorul cladirii, are rolul de a genera caldura prin intermediul arzatorului si de a rea­liza, printr-un ventilator, circuitul continuu al fluidului caloportor. Temperatura supra­fetei exterioare a tubulaturii radiante, etanse si in depresiune in raport cu mediul, se poate situa intre 120-290 0C. Marele avantaj al acestui sistem este acela al economiilor energetice importante obtinute atat prin directionarea caldurii doar in zona de lucru, cat si prin recircularea gazelor de ardere in proportie de 80%.

Systema este singurul producator care poate crea sisteme de tubulatura radianta, cu lungimi ce pot ajunge pana la 250 m datorita gamei foarte mari de puteri termice cuprinse intre 50 si 400 kW.

 

Tuburi radiante modulare Infra

Se preteaza foarte bine pentru incalzirea zonala, obtinandu-se zone cu temperaturi dife­­rite in aceeasi incinta. Pot fi utilizate in spatii cu inaltimi cuprinse intre 4 si 30 de metri. Concentreaza fluxul de caldura in zona de lucru si, in acelasi timp, limi­teaza stratificarea aerului intre pardoseala si planseu.

Infra este un sistem foarte economic, incalzeste rapid suprafetele aflate sub conul de radiatie, suprafete ce emana la randul lor caldura. Corobo­rate cu un regim de functionare termostatat, conduc la economii de ener­gie de 30-65% fata de sistemele clasice. De asemenea, exista tuburi radiante Infra BAF concepute special pentru incal­zirea serelor si a fermelor cu inaltimi reduse.

Systema produce module radiante cu o gama de puteri cuprinsa intre 15 si 60 kW si lungimi de 3, 6, 9, 12, 15, 18 m, fiind printre putinii care, la nivel mondial, mai realizeaza produse din inox.

 

Panouri radiante ceramice Infra Rosso Scr

Destinate incal­­zirii spatiilor cu inaltimi mari, pano­­urile radiante cera­mice produse de Systema au o pute­re termica vari­abila intre 12 si 25 kW si intre 24 si 50 kW. Ecranul reflectori­zant din inox garan­teaza o distributie maxima in zona de lucru a caldurii emise de placa ceramica, indiferent de condi­tiile de montaj (la plafon sau inclinat la perete). Sistemul de combustie este modulant, reglajul puterii termice realizan­du-se cu ajutorul pano­urilor de comanda care constituie parte integranta a echipamentului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 42 – octombrie 2008

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/10/30/systema-incalzirea-spatiilor-industriale-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.