«

»

TIAB SA: Flexibilitatea productiei pentru adaptarea la cerintele pietei

Share

Productia industriala in Romania se afla intr-o perioada de crestere foarte rapida. Toate aceste schimbari determina societatile comerciale sa se afle zi de zi in fata unor probleme foarte dificil de rezolvat. Acestor companii le poate veni in ajutor TIAB, furnizor de tehnologii si servicii privind proiectarea si montajul de instalatii electrice, automatizare, sanitare, ventilare si conditionare aer.

 

Cresterile rapide care se manifesta in domeniul productiei industriale determina companiile din acest domeniu sa se afle permanent in fata unei ecuatii cu mai multe necunoscute:

• cerere interna exploziva pe piata romaneasca, cerere care impune o productie mai mare;

• globalizarea competitiei la nivel mondial asociata cu o exigenta a calitatii;

• optimizarea obligatorie a pre­turilor de productie.

Pentru a rezolva aceasta ecuatie si a ramane competitive pe piata, companiile au la indemana cateva elemente care le pot ajuta, printre acestea aflandu-se si flexibilitatea, ce poate fi vazuta sub mai multe aspecte:

viteza in modificarea instrumentelor de productie

Cu cat se poate modifica/adapta mai repede linia de productie, cu atat intreprinderea isi va optimiza produsele si va ramane inaintea competitorilor.

Ca puternic integrator de solutii in electricitate si automatizari, TIAB poate reprezenta un factor important in procesul modificarilor.

cresterea ratei disponibilitatii liniei de productie

In acest caz, mentenanta este de o importanta cruciala pentru pastrarea liniilor in bune conditii. In felul acesta poate exista posibilitatea, de exemplu, de a transfera usor productia de la o linie la alta. Inca o data, in domeniile sale de expertiza, TIAB poate fi un puternic partener care poate sa ajute industria sa–si puna in practica ambitioasele programe de mentenanta.

urmarirea parametrilor liniilor de productie

Cu ajutorul automatizarii/ suprave­gherii, intreprinderile sunt capabile sa cunoasca pe viu cum func­tioneaza liniile lor si pot adapta diversi parametri pentru a mari fie volumul, fie calitatea produselor lor. Aici, din nou, TIAB poate sa ofere solutii eficiente.

Pentru a se dezvolta in conditiile unei piete atat de dinamice, intreprinderile trebuie sa aiba suportul unei echipe eficiente, in care subcontractorii au un loc aparte. Vechea relatie beneficiar–furnizor, poate deveni incet-incet un parteneriat in care ambele parti au un obiectiv comun: satisfacerea consumatorului.

Fiind un integrator polivalent, TIAB dezvolta un larg orizont de know-how tehnic (proiectare si montaj de instalatii electrice, automa­tizare, sanitare, ventilatie, conditionare aer). De asemenea, TIAB are capacitatea de a face si mana­gement de proiect (project management). Know-how-ul tehnic este, desigur, esential in executarea lucrarilor de calitate, dar managementul proiectelor si comunicarea este obligatorie in parteneriate.

Strategia noastra este sa devenim un partener indispensabil pentru intreprinderile din domeniul industrial si sa le insotim astfel in drumul lor spre atingerea obiectivelor propuse.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 42 – octombrie 2008

Autor:
Eric SIMON, director general adjunct TIABDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/10/30/tiab-sa-flexibilitatea-productiei-pentru-adaptarea-la-cerintele-pietei/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.