«

»

AMF SOUNDMOSAIC (II)

Share

Sistemul nou dezvoltat – AMF SOUNDMOSAIC este un difuzor cu membrane de mare suprafata, in formatul raster al plafonului casetat si lucreaza dupa principiul unui transformator de unde oscilatorii (unde transversale). Astfel, placa din fibra minerala lucreaza, in sine, ca un difuzor, impulsul (oscilatia) reali­zandu-se prin intermediul MODULULUI DE SUNET aplicat in spatele placii si nu se diferentiaza, ca atare, de restul plafonului – AMF. Prin urmare, sistemul AMF SOUNDMOSAIC este disponibil in toate tipurile de suprafete – THERMATEX.

 

(Continuare din nr. 42)

 

Dispunerea

Luand in considerare o perceptie optima a vorbirii si un nivel de zgomot uniform (o distribuire egala a volumului intr-o incapere), sistemul AMP SOUNDMOSAIC poate sa preia sonorizarea unei suprafete de baza de 10 m x 10 m. In principiu, insa, trebuie sa se prevada cel putin doua module in fiecare incapere pentru a obtine o redare  stereo corespunzatoare.

 

Racordare

Sistemul AMF SOUNDMOSAlC se poate racorda la orice amplificator obisnuit. Dispunerile corespunzatoare ale puterii de iesire le preluati, va rugam, din capitolul „Amplificator“. La majoritatea amplificatoarelor care se gasesc, de obicei, in comert se pot racorda, in mod standard, pana la patru module. Daca acest lucru nu este suficient pentru aplicatia dorita, se poate racorda un numar multiplu de elemente singulare, prin combinarea acestora. Trebuie sa se ia in considerare ca rezistenta elementelor cuplate la un canal, in functie de dispunerea acestora, sa corespunda rezistentei celorlalte racordari de canale. La aceasta nu trebuie sa se obtina o rezistenta minima sub 4 W si sa nu se depaseasca o valoare maxima de 8 W.

Indicatie: Trebuie sa se aiba in vedere ca toate racordurile sa fie actionate cu aceeasi valoare – Ohm (rezistenta).

Fiecare element poseda in mod standard un cablu de racordare. Cablajul pentru racordare, respectiv racordarea la amplificator se va realiza cu cabluri audio (sectiunea cablului) corespunzatoare. Aceste cabluri nu se gasesc in furnitura de livrare.

 

Amplificator/receiver

Datorita modului de functionare si a membranei grele, sistemul AMF SOUNDMOSAlC necesita o putere de iesire ceva mai mare decat difuzoarele conventionale. Deoarece, in prezent, puterea de iesire a amplificatoarelor nu mai reprezinta, atat din punct de vedere tehnic, cat si economic un impediment sau o ingradire, recomandam pentru actionarea sistemului o putere de 20 W pe fiecare canal. Puterea difuzoarelor se poate prelua cu 20W (RMS) pe fiecare sistem AMF SOUNDMOSAIC.

RMS (Root Mean Square):  Puterea se utilizeaza ca marime de comparatie a performantelor difuzoarelor si amplificatoarelor, privind redarea de muzica, cu un semnal de test definit, similar muzicii.

Important de stiut: In cazul unui semnal continuu mai mare de 30 W cupleaza protectia de temperatura si protejeaza MODULUL DE SUNET impotriva deteriorarii. Anunturi de urgenta de scurta durata (tonuri de semnal) pot fi asimilate, insa, cu o putere mult mai mare.

 

Anunturi de urgenta

Pentru anunturi de urgenta si tonuri de semnal, sistemul AMF SOUNDMOSAIC poate fi solicitat pana la 80 Watt, fara ca acest lucru sa conduca la deteriorari ale sistemului.

 

Incarcari suplimentare

Datorita unei greutati proprii reduse, montajul unui sistem AMF SOUNDMOSAlC   intr-un plafon suspendat nou, sau intr-unul existent, este posibil in orice pozitie se doreste, fara alte masuri suplimentare (pentru mai multe informatii vezi punctul: Dispunere). Nu este necesar montajul unor elemente de suspendare suplimentare pentru preluarea greutatii acestuia.

 

Suprafete disponibile

Sistemul AMF SOUNDMOSAIC este disponibil in toate tipurile standard de suprafete pentru placile de plafon:

• Suprafete netede: Schlicht, Feinstratos si Laguna;  suprafete acoperite cu pasla (grosime de placa = 19 mm) – Thermatex Acoustic.

• suprafete structurate si microperforate: Feinstratos microperforat, Laguna microperforat, Star si Feingelocht.

• Suprafete amprentate: Mercure, Saturn, Feinfresko si Fresko.

 

Formate de placi

Formate de placi: 600 mm x 600 mm si 625 mm x 625 mm;

• Executie canturi: SK, VT (in masura in care sunt disponibile);

• Grosime standard de placa: 15 mm (19 mm in cazul suprafetelor acoperite cu pasla).

Date tehnice AMF Sound Modul 20:

• Sinus: 20 W

• Incarcare maxima (muzica): 40 W (20 W RMS)

• Impedanta: 8 W

• Domeniul de frecvente: 130Hz ÷ 20.000 Hz*

• Scaderea intensitatii sunetului: vezi fig. 6

• Sensibilitate: 71 dB**

• Inaltime constructie: 21 mm

• Greutate: 270 g

• Temperatura: 0 0C – 40 0C

• Umiditate rel. aer: 5% – 95% fara condensat

• Putere amplificare: 20 W pe canal

* Domeniu de frecvente delimitat datorita unui filtru pentru frecvente inalte.

** Masurarea pentru difuzorul cu membrana conica nu reflecta distributia reala a nivelului de zgomot a difuzoarelor de suprafata mare. La preluarea valorii intr-un „tool” utilizat de proiectare nu se poate simula corect comportamentul de difuzare a sunetului pentru sistemul AMF SOUNDMOSAIC.

 

Cuprinsul de livrare

La comandarea unui sistem AMF SOUNDMOSAlC obtineti toate componentele necesare pentru montajul / fixarea la fata locului.

Placa-Thermatex cu MODULULDE SUNET: transformatorul de unde oscilatorii (MODULUL DE SUNET) se fixeaza de catre noi in fabrica pe placa de baza/suprafata dorita a placii prin lipire cu un adeziv special si se livreaza intr-un ambalaj adecvat.

Pene de presiune/fixare: in vederea unui montaj corect, pentru a asigura propagarea sunetului catre placile adiacente, exista in pachetul de livrare si un numar suficient (24 buc.) de pene de presiune.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 43 – noiembrie 2008

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/11/30/amf-soundmosaic-ii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.