«

»

Centru comercial Euromall – Pitesti

Share

Antreprenor: SC Bog’art SRL, Bucuresti

Proiectant general: SC Romproiect IPC SA, Bucuresti

Beneficiar: SC Flash Consult Invest

Subantreprenori: B.K., Apolodor, Nm Construct, Floris Metabet

 

Caracteristici tehnice si functionale

Cladirea centrului comercial EUROMALL Pitesti este situata pe Calea Bucuresti, la iesirea spre Campulung Muscel, intr-o zona pitoreasca.

Constructia dezvolta subsol tehnic, parter si etaj, insumand o suprafata de 3000 mp. Aceasta suprafata este gandita sa asigure intreaga gama de servicii, respectiv:

• subsol cca 1.700 mp – spatii tehnice si adapost aparare civila;

• parter cca 13.300 mp – supermarket, spatii comerciale de tip galerie comerciala, grupuri sanitare, depozite de zi inclusiv rampe incarcare-descarcare marfa;

• etaj I cca 13.300 mp – spatii comerciale de tip galerie comerciala, grupuri sanitare, circulatii publice, cazino, banca, food-court, cinema multiplex cu 7 sali (capacitate cca 1.100 persoane);

• etaj II cca. 1700 mp – birouri management, administratie, bowling-biliard.

Structura de rezistenta este alcatuita din diafragme de beton armat la subsol si cadre de beton armat la suprastructura.

Inchiderile exterioare sunt de tip perete cortina (1.200 mp), placari cu alucobond (9.300 mp), placari cu tabla sinus (2.500 mp).

Copertinele din placi de aluminiu multistrat tip Alucobond pe structura metalica, luminatoarele prismatice, piramidale sau hemisferice din tamplarie de aluminiu cu vitraj din policarbonat celular, au fost prevazute in conformitate cu exigentele de ordin plastic si functional, suprafetele vitrate facand posibila imbinarea armonioasa a luminii de zi cu cea artificiala.

Finisajele moderne sunt specifice acestui tip de cladire: pardoseli acoperite cu gresie (7.000 mp), dale mozaicate, compartimentari din zidarie BCA si gips-carton, plafoane casetate acustice.

Lucrarile de instalatii (electrice, sanitare, incalzire, ventilatii, curenti slabi) au rol foarte important in asigu­rarea functionalitatii cladirii.

Au fost realizate lucrari la exterior: sistem rutier, pietonal (asfalt si dale autoblocante), dig de protectie inundatii, zone verzi.

Prin calitatea executiei si a materialelor utilizate, BOG’ART a realizat un spatiu comercial modern, func­tional si elegant.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 43 – noiembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/11/30/centru-comercial-euromall-pitesti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.