«

»

ISOPAN: Confort modern pentru cladiri

Share

Pe zi ce trece, amploarea constructiilor in Romania tinde sa devina ceva obisnuit daca avem in vedere numarul mare de santiere prezente in mai fiecare localitate din tara. Imbucurator este faptul ca aceste constructii, chiar daca fac rabat de la estetica, amplasament sau sistematizare in privinta dotarilor care sa asigure un ambient decent, ele sunt realizate cu aparatura si instalatii dintre cele mai bune, bineinteles, si in raport cu buzunarul fiecaruia. Oferta de aparatura pentru asemenea lucrari este si ea pe masura cererii din ce in ce mai diversificate. Unul dintre „jucatorii“ in domeniu pe piata materialelor de constructii este ISOPAN, care va ofera solutii pentru problemele legate de aer, lumina si securitate.

 

Essmann – iluminare, aerisire, evacuarea fumului – solutii complete, acum in Romania prin ISOPAN

 

Lumina, aerul si securitatea sunt elementele centrale ale unei configuratii moderne de cladiri. Aceste trei necesitati sunt garantate de mai multe decenii de numele Essmann.

Essmann Gmbh este cea mai mare fabrica de luminatoare, trape de fum, elemente de drenare din EUROPA, avandu-si sediul in landul federal Nordrhein-Westfalen, deci centrul Europei.

Firma Essmann GmbH a venit pe piata romaneasca prin ISOPAN, care a devenit unic distribuitor in Romania.

Paleta vasta de produse pentru iluminarea incaperilor cu lumina de zi, de aerisire si evacuare a fumului si cu un program complet pentru acoperis plan – drenare pentru constructii industriale, civile, administrative, stau la dispozitie ca solutii ale problemelor confirmate de practica.

 

Pricipalele produse Essmann:

• Cupole de lumina Essmann;

• Luminatoare Essmann;

• Trape de aerisire;

• Trape de fum si caldura.

Datorita modului de pozitionare in acoperis, luminatoarele fie ca sunt tip arcada, triunghiulare sau cupole luminatoare au avantajul ca dau lumina zilei de sus, care este de 5 ori mai eficienta in comparatie cu lumina care intra prin fereastra laterala.

Aerisirea planificata a incape­rilor realizeaza o clima spatiala placuta. Aerisirea si ventilatia se pot face prin sisteme diferite de deschidere: sisteme manuale, electrice sau pneumatice.

Aparatele de evacuare a fumului si caldurii (RWG) integrate in cupolele de lumina si in luminatoarele Essmann sunt instalatii de securitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt prevazute cu sisteme de recunoastere din timp si de semnalizare a incendiilor.

Deschiderea in caz de incendiu se poate face pneumatic (patroane CO2) sau electric.

Luminatoarele Essmann sunt convingatoare in primul rand pentru utilizabilitatea lor multipla, mai precis, in afara de functia lor de baza de iluminare cu lumina de zi, prin diferite agregate asamblate, pot prelua functii de aerisire si de ventilatie, precum si functii de asi­gu­rare preventiva contra incendiilor. Astfel o cupola de lumina poate fi in acelasi timp si trapa de aerisire si de fum.

De remarcat este faptul ca, prin posibilitatea constructiva de realizare a rebordului trapelor sau luminatoarelor dupa forma acope­risului (cutat sau plan), se asigura o etansare perfecta.

Fie ca este vorba de o constructie noua sau de o renovare, Essmann ofera solutii individuale pentru ambele situatii.

Asigurandu-va de calitatea produselor Essmann, va stam la dispozitie cu o consultatie obiectiva si de specialitate, in vederea finali­zarii unor proiecte de referinta.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 43 – noiembrie 2008

 

Autor:
Cristina Talpa – director tehnic



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/11/30/isopan-confort-modern-pentru-cladiri/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.