«

»

ISOVER: Imbunatatirea izolatiei fonice la apartamente

Share

De multe ori, izolarea fonica a apartamentelor situate in blocurile construite se dovedeste a fi o lucrare dificila. Pentru a realiza o izolatie eficienta atat la zgomotul aerian (ex. zgomotul produs de boxe), cat si la zgomotul de impact (produs de tocurile pantofilor de pilda) este necesara o abordare unitara care sa trateze atat geamurile si usile, cat mai ales izolatia peretilor si a planseului, principalele cai de transmitere a sunetului.

Una dintre solutiile de imbunatatire a izolatiei la zgomot aerian pentru peretii despartitori dintre doua apartamente este realizarea unei tencuieli uscate, pe baza de placi de gips carton montate pe bride reglabile si fonoizolatie cu vata minerala Isover Akusto.

Pentru izolarea planseului se poate realiza un plafon fals din gips carton izolat cu vata minerala Akusto 75 sau Akusto 100. Grosimea minima recomandata a stratului de Isover Akusto este de 75 mm.

Atat in cazul realizarii unui plafon fals, cat si in cel al placarii peretilor de compartimentare trebuie acordata o atentie deosebita etanseizarii, in primul rand prin montarea de banda elastica pe talpa tuturor profilelor perimetrale.

Saint-Gobain Isover a dezvoltat familia de produse Akusto special pentru a raspunde cerintelor de izolare fonica.

 

Produsele Akusto sunt disponibile in grosimi identice cu cele ale profilelor de racordare ale peretilor de gips carton, respectiv 50 mm, 75 mm si 100 mm. Acest lucru permite alegerea solutiei optime pentru o umplere completa a interspatiului dintre foi, permitand maximizarea izolatiei fonice la zgomot aerian in raport cu criteriul „gradul de umplere a interspatiului“.

Cu o latime standard de 600 mm, egala cu distanta la care trebuie montate profilele verticale, produsele din familia Akusto pot fi foarte usor instalate intre montantii structurilor de compartimentare din gips carton. Astfel, se obtine o izolare completa si uniforma a interspatiului existent intre foile de gips carton, fiind evitata crearea de spatii incomplet izolate ce reduc performanta finala a structurii.

Datorita coeficientului de rezistivitate la flux de aer „r“ > 5kPa s/m2 produsele din gama Akusto asigura un aport maxim de izolare in cazul structurilor de gips carton.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 43 – noiembrie 2008

 

www.isover.roDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/11/30/isover-imbunatatirea-izolatiei-fonice-la-apartamente-2/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.