«

»

GRUNDFOS: Stop risipei energetice!

Share

Fie ca este iarna sau vreme calda, pe an ce trece problema economisirii energiei si pe aceasta cale a resurselor din ce in ce mai limitate pune, cum se spune, specialistii la „treaba” pentru a gasi solutii si produse noi care prin functionalitatea lor sa reuseasca un astfel de demers. Este si exemplul oferit de firma Grundfos care printr-o reusita campanie promotionala efectuata chiar la producator acasa a pus la dispozitia presei cele mai noi si convingatoare informatii.

 

Compania a fost fondata in anul 1945 de Poul Due Jensen, iar din 1967 este cunoscuta sub numele de Grundfos. Astazi, Grundfos inseamna fabrica si birourile centrale de la Bjerringbro, Danemarca, si cele 72 de companii aflate in 41 de tari. Grundfos este prima companie producatoare de echipamente de pompare acreditata ISO 9000, ISO 9001, ISO 14001 si EMAS (Eco Management System) si acopera aproximativ jumatate din cere­rea de pompe de circulatie de pe piata mondiala, fiind recunoscuta pentru siguranta, credibilitatea si capacitatea sa de inovatie, reputatie con­cretizata in imbunatatirea si innoirea permanenta a performantelor produselor sale.

In 2007, Grundfos a lansat cea mai noua si eficienta pompa din gama pompelor mici de circulatie (destinate consumatorilor casnici). Alpha2 repre­zinta o noua generatie de pompe de circulatie care se incadreaza in clasa A de consum energetic. Aceasta pompa intruneste un raport optim cost-eficienta-calitate, ceea ce a facut ca in martie 2008, sa fie recom­pensata cu premiul „Cel mai eficient din punct de vedere energetic“ in cadrul proiectului european Energy+ Pumps. Proiectul este menit sa promoveze dezvoltarea si utilizarea pompelor de circulatie ultraperformante in scopul reducerii semnificative a emi­siilor de CO2. Recompensarea pompei Alpha2 cu doua din cele trei premii acordate in acest an este justificata daca luam in considerare caracteristicile noului produs Grundfos.

Desi este mai compact si extrem de usor de folosit, Alpha2 s-a dovedit a fi mai eficient decat orice alta pompa existenta pe piata. Incadrandu-se in clasa energetica A, poate economisi pana la 10% din totalul energiei consumate in mod normal intr-o gospodarie, datorita capacitatii de a se adapta nevoilor variabile ale casei. Benefi­ciind de functia AutoAdapt, Alpha2, (disponibila pana nu de mult doar pentru aplicatii industriale la Grundfos Magna), este in masura sa analizeze modelul de consum si sa ajusteze automat iesirile in functie de cerere, luand in calcul inclusiv variatia de temperatura de la un anotimp la altul. Rezulta astfel un confort optim al utilizatorilor si cel mai mic consum de energie posibil.

Campania de marketing desfasu­rata de Grundfos in 15 state europene, incepand cu luna august 2008 si care va dura pana in martie 2009, are ca motto „Atingerea imposibilului“ in scopul de a arata lumii resorturile care-i determina pe specialistii companiei daneze sa inoveze. Pe langa promovarea produselor de top Alpha2 si Magna, campania aduce in atentia pietei si alte produse, subiecte si evenimente de interes pentru distribuitori, instalatori si consumatorii finali. „Sunt foarte incre­zator ca publi­cul tinta va intelege mesajul nostru si se va apropia de el. Gamele Alpha2 si Magna, de clasa A, sunt surprinzatoare prin performantele lor si prin confortul pe care-l ofera – iar grafica si tonul noii noastre campanii sunt, speram, pe cat de interesante, pe atat de inovatoare, determinandu-i pe clientii nostri sa constientizeze valoa­rea produselor si importanta econo­misirii energiei“ a declarat Henrik Kjeldgaard, Business Development Manager la Grundfos.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 44 – decembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/12/31/grundfos-stop-risipei-energetice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.