«

»

MARCOM: Buldozerul Komatsu D51-22 – PREMIUL DE ARGINT PENTRU EXCELENTA IN DESIGN

Share

Komatsu Ltd. (Presedinte si CEO: Kunio Noji) a anuntat ca Buldozerul Komatsu D51 EX/PX-22, din clasa medie, a castigat Medalia de Argint la PREMIILE INTERNATIONALE DE EXCELENTA IN DESIGN (IDEA) 2008, cel mai prestigios program de acest gen din Statele Unite.IDEA este un program sponsorizat de catre IDSA – Uniunea Designerilor Industriali din America si BusinessWeek. Cunoscut ca fiind cel mai prestigios program din SUA, tinut anual, IDEA se dedica incurajarii, dezvoltarii mediului de afaceri si intelegerii publice a valorii si importantei designului industrial atat in interiorul cat si in afara granitelor SUA.

Designul buldozerului Komatsu D51 a fost onorat la categoria „Comercial si Industrial“ pentru forma capotei motorului foarte inclinata.

Potrivit declaratiilor de la IDEA privitoare la acest premiu, designul capotei buldozerelor Komatsu D51EX-22 si D51PX-22 este „o caracteristica unica ce permite operatorului sa vada obiectele pozitionate foarte aproape de lama utilajului“. Cresc astfel foarte mult siguranta operatorului si eficienta in lucru. Acest nou design face ca buldozerul D51EX/PX-22 sa fie cel mai modern din clasa sa la aceasta ora din lume.

Buldozerele Komatsu D51 EX-22 si D51 PX-22 sunt utilaje de dimensiuni medii folosite in constructii, la pregatirea terenurilor, la constructii de cladiri, lucrari forestiere, utilitare si cariere. Dotate cu motorul Komatsu tip SAA6D107E-1 cu o capacitate de 6,69 l, cu un consum foarte redus de combustibil si certificate din punct de vedere al emisiilor poluante conform EPA TIER III, buldozerele Komatsu D51 dezvolta o putere de 130 CP la 2.200 rot/min si au o masa operationala intre 12.700 si 13.100 kg in functie de versiune.

In timp ce, in cazul buldozerelor traditionale, capota motorului impiedica vizibilitatea din cabina asupra frontului utilajului, D51 PX permite operatorului sa vada permanent intreaga lama a buldozerului.

Cele doua versiuni D51 EX si D51 PX ofera clientilor toate optiunile necesare pentru fiecare aplicatie in parte.

Komatsu Ltd. este unul dintre principalii producatori si distribuitori de echipamente de constructii, miniere si utility. Vanzarile anuale ale Komatsu depasesc 22 mld de dolari. Prin reteaua sa de distributie, Komatsu ofera piese de schimb originale si programe diversificate de service furnizand clientilor sai, de aproape un secol, o calitate excelenta si produse de incredere.

Programul IDEA (Premiile Internationale de Excelenta in Design) este prima competitie care premiaza excelenta in design a utilajelor, ecodesign, design in interactiune, strategie, cercetare si concept. IDEA a fost cunoscut initial drept “Premiile pentru excelenta in designul industrial”. Numele programului a fost schimbat in anul 2007 pentru a empatiza cu targetul si influentele sale internationale.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 44 – decembrie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/12/31/marcom-buldozerul-komatsu-d51-22-premiul-de-argint-pentru-excelenta-in-design/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.