«

»

ALUPROF: Sisteme din aluminiu pentru usi si ferestre

Share

La inceput de an 2009, Romania, ca de altfel intreaga Europa si nu numai, trece prin fenomenul de „criza economica“ sau „stare de recesiune“. Urmarile acestui fenomen sunt: scaderea accentuata a tran­zac­tiilor imobiliare, restrictionarea creditarilor pentru cumparari si vanzari de locuinte, terenuri, spatii comerciale, restructurari de personal, diminuari salariale etc.

Toata economia romaneasca este intr-un „vartej“ financiar si de aceea nici piata constructiilor nu este ocolita. Constructiile incepute inainte de declansarea crizei sunt finalizate cu greu, in ciuda terme­nelor de executie care se impun a fi respectate. Totodata, obiectivele care urmau sa fie ridicate cunosc o amanare a termenului de incepere a lucrarilor iar noile proiecte asteapta vremuri mai linistite pentru a putea fi realizate.

Adaptandu-se acestei situatii, compania Aluprof System Romania a hotarat sa vina in ajutorul clientilor sai cu preturi promotionale pentru urmatoarele siste­me din aluminiu: MB-SR 50 – pentru pereti cortina, MB-45 – fara bariera ter­mica, pentru usi si ferestre, MB-59 S – cu bariera termica, pentru usi si feres­tre, care va pot fi oferite operativ din depozitul firmei situat in localitatea Popesti Leordeni, jud. Ilfov, strada Taberei nr. 1A.

Sistemul din aluminiu cu bariera termica, MB-59 S, pentru usi si ferestre este utilizat la realizarea elementelor de constructie care necesita izolare termica si acustica la exterior.

Adancimea de constructie a profilelor ferestrelor este de 50 de mm pentru tocuri si de 59 mm pentru cercevele. Pentru usi, adancimea de constructie este, atat pentru toc cat si pentru cercevea, de 50 de mm. La acest sistem, din exterior, poate fi observat efectul de suprafata continua atat la usi cat si la ferestre atunci cand sunt inchise. Din interior, la usi, tot in pozitia inchis, se poate obtine o aliniere a tocului cu foaia de usa.

Sistemul pentru usi si ferestre MB-59 S se caracterizeaza printr-un coeficient scazut de transfer termic „U“, datorita utilizarii unei bariere termice speciale si a garniturilor. Bariera termica de forma literei omega, avand grosimea de 16 mm si 22 mm, este executata din poliamida intarita cu fibra de sticla, garantand o foarte buna izolare termica si evacuarea adecvata a apei din interiorul camerelor profilului.

Prelucrarea sistemului MB-59 S este foarte usoara; timpii de executie sunt redusi iar cei auxiliari aproape eliminati. Canelurile, special executate in constructia profilului, permit utilizarea si aplicarea usoara a bolturilor, balamalelor, elementelor de imbinare etc.

Sistemul de imbinare cu stratul de izolare termica permite utilizarea profilelor in doua culori – de o culoare in interior si de o alta la exteriorul elevatiei.

Punctul forte al sistemului MB-59 S il reprezinta posibilitatea de alegere a feroneriei si modul de aplicare al acesteia. Datorita utilizarii canalelor speciale, constructia profi­lelor usilor permite instalarea dife­ritelor tipuri de balamale, sisteme de montare si blocare. Aditional, usile pot fi dotate cu balamale tra­ditionale de suprafata. Pentru a se putea folosi feroneriile circulare si elemente de conectare conform normelor EURO, profilele ferestrelor sunt dotate cu canale profilate, de dimensiuni specifice, atat pentru fe­restrele din aluminiu cat si pentru cele din material plastic.

Sistemul MB-59 S permite mon­tarea feroneriei produse de cele mai importante firme de accesorii din lume.

 

Caracteristicile sistemului

Aspect:

posibilitatea utilizarii geamurilor termoizolatoare cu grosimi cuprinse intre 4,5 mm si 40,5 mm pentru cerce­vele si intre 4,5 mm si 31,5 mm pentru ochiurile fixe sau foile de usa;

• posibilitatea indoirii profilului si a realizarii diferitelor tipuri de arcade;

• sistemul poate fi vopsit intr-o gama foarte larga de culori (180 culori conform gamei RAL);

• Posibilitatea vopsirii in doua culori: una la interior si alta la exterior.

Rezistenta si izolare:

Ferestrele clasice si cele de balcon indeplinesc cerintele termice ale grupei de materiale 2.1, in conformitate cu norma DIN 4108;

• Constructia profilului este trica­merala;

• Exista garnitura pe toata circum­ferinta cercevelei;

• Garniturile sistemului sunt din cauciuc sintetic EPDM de foarte buna calitate.

Accesorii:

Accesoriile si elementele de legatura sunt in conformitate cu normele EURO;

• Accesoriile care pot fi utilizate sunt: Dr Hahn, Roto, Geze, Wala, Fapim.

Teste si aprobari:

Sistemul din aluminiu MB-59 S detine:

• Pentru usi exterioare: Atestatul Tehnic al Building Research Institute din Varsovia cu nr. AT-15-6357/2004;

• Pentru ferestrele si usile de balcon: Atestatul Tehnic al Building Research Institute cu nr. AT-15-6417/2004.

Suport tehnic:

compania noastra asigura suport tehnic inclusiv softul specializat.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 46 – martie 2009

 

Autor:
ing. Carmen PASCU – ALUPROF SYSTEM ROMANIADaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/03/04/aluprof-sisteme-din-aluminiu-pentru-usi-si-ferestre/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.