«

»

CARMIDEX: Sistemul de caramizi Euroterm

Share

Construirea unei case reprezinta, pentru fiecare dintre noi, una dintre cele mai importante realizari din viata. Dat fiind faptul ca este o investitie „pe viata“, trebuie sa fim foarte atenti cum o realizam si, ceea ce este foarte important, ce fel de materiale folosim. În zilele noastre, cand se pune accentul din ce in ce mai mult pe ecologizare in toate domeniile de activitate, este indicat sa ne construim locuinta din materiale de constructii fabricate din materii prime naturale. O alegere inspirata in acest sens o reprezinta gama de caramizi ceramice arse Euroterm. O locuinta construita din aceste materiale ofera un microclimat sanatos pe tot parcursul anului.

 

Sistemul de caramizi Euroterm este produs in Croatia de catre firma OPEKA, unul dintre cei mai importanti producatori de caramida pe plan european, cu o traditie de peste 90 de ani in fabricarea produselor ceramice arse, prima fabrica de caramida fiind inaugurata in anul 1917. Caramizile Euroterm se realizeaza in fabrici moderne, cu o tehnologie avansata care permite obtinerea de produse de o calitate superioara, cu o stabilitate dimensionala ridicata, contribuind astfel la o executie exacta a lucrarilor de zidarie si la obtinerea unei suprafete optime pentru tencuit.

Sintetizand, putem spune ca folosirea caramizilor Euroterm pentru constructia de locuinte prezinta o multitudine de avantaje: durata indelungata de viata a cladirii, rezistenta si stabilitate structurala datorita faptului ca produsele din ceramica arsa sunt foarte rezistente la eroziunile fizice si la actiunea dife­ritilor agenti chimici, siguranta sporita din punctul de vedere al protectiei impotriva focului, capacitate optima de eliminare a vaporilor etc.

Structura microporoasa a caramizilor Euroterm confera acestora un grad ridicat de izolare termica si protectie impotriva zgomotului. Realizarea constructiilor cu acest tip de caramida asigura o economie de energie termica deloc de neglijat in contextul actual al evolutiei pietei energetice pe plan mondial, creand un climat sanatos si placut in interiorul incaperilor.

Un alt aspect important al folosirii caramizilor Euroterm in constructii il reprezinta beneficiul economic important pe care putem sa-l realizam in timpul lucrarilor prin economia de forta de munca, datorita dimensiunilor exacte, a laturilor drepte ale caramizilor si a usurintei de imbinare a acestora, precum si a necesarului mic de mortar pentru zidit si tencuit.

Gama de produse Euroterm acopera toate tipodimensiunile necesare realizarii peretilor portanti sau neportanti, a peretilor despartitori sau auxiliari, asigurand satisfacerea optima a cerintelor clientilor.

Sistemul de caramizi Euroterm este importat si distribuit de catre societa­tea comerciala CARMIDEX, care mai ofera clientilor sai o gama larga de materiale de constructii incluzand: otel beton, boiandrugi cu invelis de ceramica, plansee ceramice, mortar universal pentru zidit si tencuit, tigla ceramica etc.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 46 – martie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/03/04/carmidex-sistemul-de-caramizi-euroterm/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.