«

»

METECNO: Panouri sandwich cu spuma din poliuretan si vata minerala

Share

GRUPUL METECNO este liderul mondial in domeniul componentelor prefabricate pentru constructii (panouri sandwich termoizolante cu izolatie din spuma din poliuretan si vata minerala), iar Metecno Trading S.R.L este parte integranta a acestui grup.

 

Prima companie a viitorului concern Metecno a fost infiintata in anul 1961, producand, in principal, elemente pentru acoperisuri si pereti, destinate constructiilor industriale, comerciale si civile, cu panouri meta­lice izolante.

Tablele cutate si profilate din metal constituie elementele de baza ale unui sistem integrat care a fost si a ramas destinat sa revolutioneze metodele de constructie de-a lungul celor 48 de ani de existenta. In tot acest timp, concernul Metecno a fabricat si vandut peste 230 milioane metri patrati de panouri cu spuma din poliuretan si vata minerala. Cu o pozitie delider pe piata mondiala si o retea de distributie la scara intre­gului mapamond, Metecno a reusit, de cand a patruns pe piata din Romania (1993), o crestere importanta a volumului de vanzari si a numarului de clienti. De asemenea, nici pentru piata romaneasca nu a existat compromis sau concesie in materie de calitate, iar lista de fabricatie a cunoscut o continua expansiune.

Bazate pe asimilarea celor mai noi tehnologii la nivel mondial, produsele Metecno respecta toate obiectivele strategiei calitatii totale prin intermediul unor activitati multiple: controlul proiectarii, controlul materiei prime, controlul procesului si controlul produselor finite.

Loial politicii sale traditionale de respectare a celor mai inalte standarde de calitate, concernul Metecno este certificat UNI EN ISO 9001:2000, certificare eliberata de IGQ (institutul italian de garantare a calitatii pentru toate produsele metalurgice). Totodata, Metecno a obtinut si o extensie internationala a certificarii in cadrul IQNET (institutul italian de certificare a sistemelor de calitate a societatilor) si institutelor afiliate IQNET. Metecno poate oferi solutii la „cheie“ si/sau, in functie de specificul investitiei, poate asigura furnizarea de materiale la cele mai bune raporturi calitate/pret din Romania.

Din gama produselor proiectate si realizate de catre Metecno amintim ultimul panou scos pe piata, panoul METENERGY® – un produs ce poate fi folosit ca element al acoperisului si care integreaza, in partea plana dintre profilurile „U“, module foto-voltaice UNI-SOLAR®, disponibile in doua versiuni: PLV-64B si PVL-128B.

Aceste module pot fi conectate astfel incat sa produca valorile de putere si tensiune dorite, un atribut care face ca panoul solar METENERGY® sa fie potrivit pentru utilizari multiple, cum ar fi acoperi­suri, elemente de ecranare solara, izolatie fata de caldura si sunet si mult mai multe. Poate fi utilizat pentru locatii industriale, cladiri publice si facilitati sportive, precum si pentru cladiri rezidentiale sau pentru casele mici.

De fapt, energia foto-voltaica este o sursa alternativa de energie al carei scop este acela de a indeplini cerinta de energie a unei cladiri date, prin exploatarea unei surse de energie nelimitata, cum este lumina solara. Mai mult, siste­mele foto-voltaice sunt prietenoase fata de mediu, nu necesita combus­tibil, nu fac zgomot si nu produc pierdere de energie, emitere sau pierdere de caldura.

La randul sau, panoul sandwich GRANITSTONE® este un produs care poate fi folosit ca perete pentru diferite tipuri de cladiri. Este facut dintr-o tabla interioara cu micro-striatii, o tabla exterioara cu suprafata plana, cu „acoperire piatra“ si cu un strat izolator din poliuretan. „Acoperirea piatra“ este o tehnica speciala de fini­sare a suprafetelor, care consta in pulverizarea, pe suprafata placii interioare, a unui amestec pe baza de acrilat, cu aschii de granit (sau material similar). Pentru a garanta cuplarea corecta a panourilor, articulatiile sunt tratate cu acelasi amestec, dar fara componenta de piatra. Stratul izolator este facut din spuma rigida de poliuretan.

Panoul DESIGNWALL® permite construirea unor fatade continue mate, intrucat ofera o solutie plana, functionala si cosmetica. De aceea, este posibila crearea peretilor frontali cu valoare arhitecturala, spo­rind complexitatea si dinamicitatea lucrarilor facute din structuri de metal. Putand fi adaptat la cladiri conventionale existente facute din beton armat, piatra sau caramida cu ajutorul unei simple lucrari premergatoare de sprijin, panoul DESIGNWALL va da libertatea de a moderniza fatada cladirii dvs., dandu-i un aspect contemporan. Productia executata la cerere garanteaza cel mai bine adaptabilitatea la profilurile cladirii, datorita elementelor cu colt curbat, detaliilor arhitecturale si unei vaste game de solutii speciale.

Produsele prezentate mai sus, alaturi de cele traditionale: Monowall – panou de perete cu prindere vizi­bila, Glamet – panou de acoperis, Superwall ML – panou de perete cu prindere ascunsa cu dubla imbinare, montare verticala si orizontala, Frigowall – panou de frig ce poate ajunge pana la o grosime de 200 mm, panourile cu vata minerala din gama Hipertec cu certificare la foc de pana la 180 minute formeaza o gama variata de produse a caror utilizare in constructii a fost apreciata de firme importante din acest domeniu.

Produsele Metecno sunt agrementate conform normelor internationale europene pentru evaluarea calitatii.

Pachetul nostru de oferta este foarte tentant, incluzand chiar proiec­tul de montaj pentru diferite obiective.

Asteptam cu interes cererea de oferta pentru obiectivul dvs., care sa contina cantitatea exprimata in metri patrati, atat pentru acoperis cat si pentru perete, grosimea panourilor, culo­rile RAL (interior si exterior) dorite atat pentru acoperis cat si pentru perete.

Daca doriti sa va furnizam si partea de tinichigerie precum si alte accesorii, va rugam sa ne specificati acest lucru in cererea dvs.

Totodata, asteptam proiectul dvs. la adresa de e-mail: office@metecno.ropentru a va putea da solutiile cele mai bune pentru investitia pe care doriti sa o realizati.

Alte informatii va pot fi furnizate la numerele de telefon: 0268-406.249, fax: 0268-406.248.

In cazul in care, din motive tehnice sau din oricare alt motiv, nu reusiti sa ne transmiteti proiectul prin posta electronica, asteptam copiile proiectului dvs. prin PrioriPost la adresa: Strada 13 Decembrie nr. 96, Brasov, 500164, judetul Brasov.

De asemenea, puteti vizita si site-ul nostru www.metecno.ro pentru mai multe detalii referitoare la produsele Metecno.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 46 – martie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/03/04/metecno-panouri-sandwich-cu-spuma-din-poliuretan-si-vata-minerala/

1 ping

 1. ionita munteanu a spus:

  Buna seara,
  Suntem interesati de achizitionare a unei cantitati de:
  -102buc x 11.30m, grosime 50mm de acoperis, ral3009
  -120buc x 5m, grosime 50mm de zid, ral 9002
  cu prindere vizibila.Asteptam o oferta di partea d-voastra.
  Multumim anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.