«

»

DOKA: Infrastructura – o lume in continua miscare

Share

Realizarea structurilor din beton pentru proiectele de infrastructura este deseori o misiune pe cat de dificila, pe atat de provocatoare. Pentru antreprenorii care realizeaza acest gen de lucrari, rezultatul final este o referinta clara si un mijloc de promovare transpa­rent si credibil, accesibil unui public extrem de larg. În acest sens calitatea vorbeste de la sine, respec­tarea termenelor fiind la randul sau un factor foarte important de succes. Un rezultat spectaculos va aduce cu sine un plus de valoare si un avantaj competitiv semnificativ.

 

Acestea sunt doar cateva dintre premisele Doka, o firma care-si doreste sa sprijine si sa imbunatateasca procesul efectiv de constructie si care se defineste in acest sens ca parte­ner global in industria constructiilor.

Toate inovatiile Doka in domeniul tehnicii de cofrare, toata expertiza acumulata si structurata, toate servi­ciile oferite graviteaza in jurul ideii de a fi cat mai aproape de beneficiar, pentru a-i oferi acestuia solutii, a-i usura si eficientiza munca. Iar prestigiul de care se bucura in acest mo­ment Doka se reflecta in mod esential in prestigiul castigat de clientii sai in cei 130 de ani de activitate.

În cazul unei metropole, transportul privat, respectiv extinderea infrastructurii urbane, este una dintre cele mai presante prioritati ale autori­tatilor pentru. Solutiile de fluidizare sunt liniile de centura, podurile si pasajele, care trebuie adaptate unor conditii, de multe ori problematice, de integrare in peisajul urban.

Pe de alta parte, soselele si autostrazile, urmeaza trasee care pun probleme de realizare a structurii de rezistenta, durata de executie putand fi afectata de situatii neprevazute.

Solutia optima, particularizata, de cofrare incepe din faza de licitare a unui proiect de infrastructura. În aceasta etapa se decizde de multe ori rentabilitatea acestuia. Experienta Doka, acumulata la nenumarate proiecte, se materia­lizeaza intr-o planificare amanuntita, individuala iar o solutie de cofrare optimizata, detaliata pe cicluri de turnare faciliteaza, facilitand astfel construirea rapida, sigura si eficienta.

Sistemele complexe Doka se pot adapta in termen scurt la sectiunile si inclinatiile variate, asigurand un flux de turnare optim. Cu Doka, structurile geometrice complexe pot fi realizate rapid si in siguranta, fiind posibila recuperarea intarzierilor, uneori inerente, de demarare a lucrarii.

Pre-asamblarea si livrarea „just in time“, calitatea ridicata a supra­fetelor de beton sunt parte a solutiei complete Doka, aducand un beneficiu insemnat, ca durata de turnare si costuri reduse de finisare si manopera.

Centrele de competenta tehnologica pe tipuri de structura ofera asistenta complexa si sprijin, prin intermediul filialei locale, pentru a concepe o solutie particularizata de cofrare, acolo unde cerintele arhitecturale sunt o provocare – beton aparent cu anumite caracteristici pre-definite – sau este necesara adaptarea la anumite conditii de relief sau climatice.

Doka este la dispozitia dumnea­voastra pe toata durata de realizare a constructiei. Consultantii de specialitate va sprijina prin instruire si asistenta tehnica, direct pe santier, ori de cate ori este nevoie.

Delimitarea si parcurgerea tuturor etapelor ce se impun in cazul unui proiect de infrastructura, modul de abordare structurat, produsele si serviciile unitare la nivel global, toate au dus la realizarea a nenu­marate proiecte de succes, printre care premiere nationale si mondiale: poduri suspendate, poduri in consola, viaducte, autostrazi, tuneluri, cai ferate, linii de metrou etc.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 47 – aprilie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/04/04/doka-infrastructura-o-lume-in-continua-miscare/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.