«

»

IRIDEX: Membrana bentonitica pentru hidroizolatii

Share

Voltex® este un compozit foarte eficient pentru hidroizolatii, format dintr-un geotextil rezistent si 4,88 kg de bentonita de sodiu pe metru patrat. Bentonita sodica, cu permeabilitate redusa este incapsulata intre un strat de geotextil tesut si unul netesut. Un proces de intertesere uneste geotextilele formand un compozit puternic care acopera bentonita, protejand-o impotriva conditiilor de mediu si a deteriorarilor asociate constructiei. Odata umplut, Voltex® se hidrateaza si formeaza o membrana monolitica hidroizolanta. Voltex® nu contine COV (Compusi Organici Volatili) si poate fi aplicat pe betonul proaspat in aproape orice conditii meteorologice, dovedindu-se eficient in proiecte noi sau de remediere a hidroizolatiei oriunde pe glob.

Voltex® functioneaza prin formarea unei membrane cu permeabilitate redusa la contactul cu apa. Cand este udata, bentonita neincapsulata poate sa isi mareasca cu pana la 15 ori volumul ei uscat. Cand este incapsulata sub presiune, cresterea este controlata, formand o membrana impermeabila hidroizolanta. Actiunea de umflare a Volclay poate sigila micile crapaturi ale betonului cauzate de terenul de fundare, contractia betonului sau actiunea seismica; pro­bleme ce nu pot fi controlate in mod normal. Voltex® formeaza o legatura mecanica puternica cu betonul atunci cand fibrele geotextilelor sunt incapsulate in suprafata betonului turnat.

 

AVANTAJE

• BARIERA PENTRU APA, VAPORI SI GAZE

• AUTO SIGILARE SI REPARARE

• ELIMINA INFILTRATIILE DE APA

• AVANTAJOS ECONOMIC

• INSTALARE ÎN ORICE CONDITII CLIMATERICE

• APLICARE RAPIDA / USOARA

• FORMARE FLEXIBILA / USOARA

• ASPRU / DURABIL

• PREGATIRE MINIMA

• NU NECESITA SAPA DE EGALIZARE

• FARA AMORSE / ADEZIVI

• FARA PLACI DE PROTECTIE

• SISTEM UNIC DE IMPERMEABILIZARE  A „PROPRIETATII DELIMITATE“

 

APLICATII

Voltex® este proiectat pentru suprafete de fundare subte­rane verticale si orizontale. Aplicatiile uzuale includ pereti din beton in contact cu pamantul, acoperisuri cu pamant, placi structurale, tuneluri si elemente de fundatie in contact cu pamantul. Aplicatiile includ piloti secanti si continui, pereti subtiri si pereti de sustinere. Aplicatiile pot viza structuri sub presiune hidrostatica continua sau intermitenta. Atunci cand exista apa subterana contaminata sau bogata in saruri, folositi Voltex CR cu bentonita de sodiu rezistenta la contaminari. Voltex CR rezista in conditii de contaminare la nivel inalt cu: nitrati, fosfati, cloruri, sulfati, var si solventi organici.

 

LUCRARI DE PREGATIRE A SUBSTRATULUI

Substratul trebuie sa fie neted si compactat la o valoare a Proctor Modificat de 85%. Suprafetele de beton trebuie sa fie fara goluri sau proeminente. Iregularitatile suprafetei trebuie sa fie indepartate inaintea instalarii. Porii si alte goluri ale betonului trebuie sa fie umplute cu mortar sau Bentoseal, iar gaurile de la bolturi trebuie sa fie umplute cu un mortar adecvat, noncontractil.

 

ACCESORII

• BENTOSEAL® –compus patentat pe baza de bentonita sodica in varianta „aplicabil cu mistria”, utilizat ca si mastic de etansare in jurul penetratiilor si colturilor;

• VOLCLAY GRANULES® –bentonita pura Volclay sub forma de granule, utilizata pentru a detalia zonele critice care pot necesita protectie suplimentara Volclay;

• WATERSTOP RX101® – banda de impermeabilizare a rosturilor fara miscare, pe baza de bentonita;

Oricare ar fi tipul de etansare care trebuie sa fie executat, SC IRIDEX GROUP PLASTIC SRL, prin intermediul Departamentului Materiale Speciale de Constructii, va sta la dispozitie oferindu-va consultanta tehnica.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 47 – aprilie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/04/04/iridex-membrana-bentonitica-pentru-hidroizolatii-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.