«

»

ISOVER: Îmbunatatirea izolatiei fonice la apartamente

Share

De multe ori, izolarea fonica a apartamentelor situate in blocurile construite se dovedeste o lucrare dificila.

Pentru a realiza o izolatie eficienta atat la zgomotul aerian (ex. zgomotul produs de boxe), cat si la zgomotul de impact (zgomotul produs de tocurile pantofilor), este necesara o abordare unitara care sa trateze atat geamurile si usile, cat, mai ales, izolatia peretilor si a planseului, principalele cai de transmitere a sunetului.

Una din solutiile de imbunatatire a izolatiei la zgomot aerian a peretilor despartitori dintre doua apartamente este realizarea unei tencuieli uscate, izolate cu vata minerala Isover Akusto, folosind placi de gips-carton montate pe bride reglabile.

Pentru izolarea planseului, se poate realiza un plafon fals din gips-carton izolat cu vata minerala Akusto 75 sau Akusto 100. Grosimea recomandata a stratului de Isover Akusto este de 75 mm.

Atat in cazul realizarii unui plafon fals cat si al placarii peretilor de compartimentare trebuie acordata o atentie deosebita etanseizarii, in primul rand prin montarea de banda elastica pe talpa tuturor profilelor perimetrale.

Saint-Gobain Isover a dezvoltat familia de produse Akusto special pentru a raspunde cerintelor de izolare fonica.

 

Produsele Akusto sunt disponibile in grosimi identice cu cele ale profilelor de racordare a peretilor de gips-carton, respectiv 50 mm, 75 mm si 100 mm. Acest lucru permite alegerea solutiei optime pentru o umplere completa a interspatiului dintre foi, permitand maximizarea izolarii fonice la zgomot aerian in raport cu criteriul „gradul de umplere al interspatiului“.

 

Cu o latime standard de 600 mm, egala cu distanta la care trebuie montate profilele verticale, produsele din familia Akusto pot fi foarte usor instalate intre montantii structurilor de compartimentare din gips-carton. Astfel, se obtine o izolare completa si uniforma a interspatiului existent intre foile de gips-carton, fiind evitata crearea de spatii incomplet izolate ce reduc performanta finala a structurii.

 

Datorita coeficientului de rezistivitate la flux de aer „r“ > 5 kPa s/m2, produsele din gama Akusto asigura un aport maxim de izolare in cazul structurilor de gips-carton.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 47 – aprilie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/04/04/isover-imbunatatirea-izolatiei-fonice-la-apartamente/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.