«

»

DOKA: Proiectarea optimizata a solutiilor de cofrare cu TIPOS

Share

Alegerea corecta a sistemului de cofrare contribuie in mod esential la succesul unui proiect de constructie. Din acest motiv Doka a dezvoltat o serie de servicii pentru alegerea, plani­ficarea si utilizarea pe santier a sistemelor sale de cofrare, care previn costurile suplimentare si neprevazute pentru lucrarile de cofrare pe santier, usurand in acelasi timp munca sefilor de santier si de echipa.

 

SOLUTII OPTIMIZATE

Software-ul inteligent de proiec­tare a solutiei de cofrare, Tipos-Doka 6.0, este un instrument specializat pentru planificarea optimizata a procesului de cofrare. Circa 20.000 de solutii verificate in practica pot fi accesate cu un simplu click, fiind aplicabile pentru toate tipurile de cofraj Doka. Suplimentar, programul face posibila realizarea de solutii individualizate prin intermediul AutoCAD®, de analize structurale complexe, cat si de liste de materiale complete in vederea elaborarii de oferte pentru beneficiar.

 

Standard tehnic ridicat

În anumite domenii ale ingineriei civile sunt necesare solutii de cofrare foarte specializate si know-how profesional. Aici isi pun amprenta centrele de competenta Doka, care prelucreaza astfel de proiecte in toata lumea, acumuland si centra­lizand informatii teoretice si practice complexe. Centrele de competenta pentru tuneluri, tehnica auto-cataratoare, poduri suspendate, poduri compozite, project management contribuie la derularea sigura a proiectelor cu un grad ridicat de dificultate tehnica.

 

Eficienta economica

Cofrajele au un potential semnificativ de reducere a costurilor, cele mai scumpe fiind:

• Cele care stau nefolosite pe santier pentru ca nu au fost incluse in planuri, chiar daca ar fi avut un bun potential de utilizare.

• Cele care nu sunt disponibile pe santier cand este nevoie de ele si trebuie obtinute cu mult efort si costuri sau sunt inlocuite prin improvizatii care ridica semnificativ costul de manopera.

Planificarea corespunzatoare duce la reducerea de costuri si riscuri. Prin intermediul Tipos, Doka a dezvoltat un instrument de proiectare si organizare in scopul de a aduce un plus de eficienta, rapiditate si siguranta parte­nerilor sai.

www.doka.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 48 – mai 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/05/04/doka-proiectarea-optimizata-a-solutiilor-de-cofrare-cu-tipos/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.