«

»

INJECTOFORAJ: COMACCHIO va prezinta foreza MC1500

Share

INJECTOFORAJ este o societate romano-italiana, infiintata in anul 2004, cu capital integral privat, orientata catre un domeniu modern dar putin exploatat profesional in tara noastra: consolidarea terenu­rilor si a fundatiilor cu masini specia­lizate. Societatea, in calitate de importator unic, furnizeaza masini pentru foraj ale producatorului italian COMACCHIO. De asemenea, benefi­ciind de o experienta vasta a personalului specializat in santierele de profil din Italia si Elvetia, firma importa utilaje second-hand, le recon­­diti­oneaza si le pune in vanzare la preturi atractive. Tot cu ajutorul specialistilor instruiti in fabrica din Italia, INJECTOFORAJ acorda asistenta tehnica permanenta si service tuturor clientilor sai.

Injectoforaj, distribuitor unic in Romania al firmei COMACCHIO, va prezinta, in acest numar al revistei, foreza MC1500, unul dintre cele mai performante utilaje, care, datorita cali­tatilor si caracteristicilor sale, a cunoscut un real succes si in tara noastra.

Proiectul forezei MC1500 a demarat in 1989, ca urmare a necesitatii diferitelor firme specializate de a dispune de o foreza hidraulica auto-montanta, usor transportabila, fara restrictii de dimensiuni si greutate pentru executarea rapida si eficienta a forajelor pentru micropiloti de mare adancime, limitandu-se incarcarea manuala a accesoriilor de foraj, ca in cazul forajelor care necesita sistemul „prajina-tub de protectie cu trascinator”.

Pornind de la aceste necesitati si beneficiind de o bogata experienta in proiectarea si fabricarea masinilor de foraj hidra­ulice, COMACCHIO a realizat foreza MC1500, o adevarata capodopera tehnologica ce intru­neste toate ca­racteristicile mai sus mentionate. Cerintele pietei au dus la dezvoltarea forezei MC1500: de la micropiloti s-a trecut la versiunea jet-grouting si la cea CFA/FDP, extin­zand campul de utilizare al masinii.

 

Domeniile de utilizare ale forezei MC 1500

• Micropiloti

Versiunea de baza a masinii permite executia forajelor pentru micro­piloti folosind toate sistemele de foraj de tip rotatie si rotopercutie, cu si fara tub de protectie, pana la 400 mm diametru, 16 m adancime cursa unica si 40 m adancime cu utilizarea de prajini suplimentare incarcabile prin intermediul incarcatorului de prajini cu o capacitate de pana la 168 mm diametru.

Jet-grouting

Aceasta versiune prevede aplicarea pe masina standard a unui prelungitor de mast cu zabrele, mandrina hidraulica grea si sistem cu temporizator de ridicare, care permite executia printr-un sistem special de tratament al terenului pana la o adancime de 33 m cu „pasaj simplu“ si pana la 60 m, utilizand prajini suplimentare incarcabile prin interme­diul incarcatorului de prajini. Man­drina hidraulica grea permite utilizarea de prajini pana la un diametru de 140 mm.

Piloti CFA

Daca este echipata cu rotativ special care poate dezvolta un cuplu de pana la 4.800 daNm, cu aductor pentru injectia cu beton cu pasaj de 4” si cu sistem de control automat de ridicare, MC1500 se dovedeste a fi o solutie optima pentru executia de piloti cu metoda CFA cu diametru pana la 600 mm si 16 m adancime.

În general, o asemenea operatiune necesita utilaje mai mari si mai costisitoare.

În Romania, masina de foraj MC 1500 a lucrat pe numeroase san­tiere in Cluj, Constanta, Bucuresti (Izvor, Podul Grant, Straulesti, Pentaco, Matei Basarab, Plevnei, Sebastian etc.).

Prezenta noastra la Targul de Utilaje Construct Expo Bucuresti si la expozitiile CAMEX asigura o informare imediata si directa a publicului interesat. Va asteptam la urmatoarele targuri de constructii de la Constanta, Targu Mures, Cluj si Timisoara.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 48 – mai 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/05/04/injectoforaj-comacchio-va-prezinta-foreza-mc1500/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.