«

»

PROADITIV: ADEKA ULTRA SEAL – profil expandabil in contact cu apa

Share

ADEKA ULTRA SEAL este o banda profilata cu dilatare volume­trica pe baza de cauciuc natural. Benzile Adeka Utra Seal (foto 1) sunt folosite pentru izolarea permanenta a rosturilor, impotriva infiltratiilor sau scurgerilor de apa.

 

Materialele izolatoare ADEKA se dilateaza in contact cu apa. Presiunea exercitata (datorita interac­tiunii cu apa) pe suprafata rostului, garanteaza oprirea eficienta a scurge­rilor de apa. Atata timp cat profilul este in contact cu apa, presiunea exercitata pe suprafata rostului ramane constanta. Datorita elas­ticitatii exceptionale a cauciucului natural, ADEKA se adapteaza oricarei miscari a rostului, in timp ce mentine aceeasi capacitate de hidroizolare.

Datorita cauciucului natural aflat in compozitie, componentele hidrofilice ale produsului ADEKA nu se pierd nici dupa o perioada mai indelungata. Aceasta caracteristica permite ca ADEKA sa fie produsul ideal pentru a fi aplicat in locuri unde nivelul apei este variabil.

Capacitatea de elasticitate ridicata a profilului ADEKA este menti­nuta chiar si la temperaturi sub 0 0C.

ADEKA este rezistenta la diferite substante chimice agresive iar, datorita componentelor naturale, este un produs ecologic.

 

Domeniile tipice de aplicare ADEKA ULTRA SEAL:

• Constructii civile si/sau indus­triale: parcari subterane, platforme de beton, silozuri, constructii industriale, bazine de apa etc.;

• Tuneluri: cai ferate subterane, treceri subterane, segmente de tuneluri;

• Inginerie subterana: placi pardo­seala, table metalice, arbori, diafragme;

• Lucrari de canalizare: lucrari canalizare, tevi canalizare, rezervoare, conducte tevi;

• Retele electrice: centrale electrice, baraje;

• Facilitati portuare: valve, constructii de canale etc.

ADEKA ULTRA SEAL se aplica usor si rapid (foto 2).

• Profilul de etansare se aplica pe mijlocul rostului de lucru: trebuie sa ne asiguram ca ambele laturi ale profilului sunt acoperite cu cel putin 10 cm de beton.

• Suprafete umede sau cu inegalitati: se aplica adezivul cu cres­tere volumica Adeka Ultra Seal P-201 pe suprafata curatata a rostului, pe toata lungimea profilului care urmeaza a fi fixat. Apoi, profilul se va presa pe P-201 aplicat. Turnarea betonului poate fi inceputa cel mai devreme dupa 24 ore, dupa uscarea adezivului P-201.

• Suprafete uscate, netede: se aplica adezivul ITEC ULTRA BOND pe suprafata rostului, respectiv pe o parte a profilului. Dupa scurt timp profilurile se vor fixa si presa pe rost. Betonul poate fi turnat imediat dupa acest procedeu.

• Colturi: profilurile rosturilor de legare trebuie sa fie la cel putin 5 cm distanta unul de celalalt.

• Lipiti rosturile (imbinarile) profilurilor cu Adeka Utra Seal P-201.

Va prezentam mai jos modali­tatile de aplicare a profilurilor expandabile. Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati fisele tehnice ale produselor si/sau sa ne contactati.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 48 – mai 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/05/04/proaditiv-adeka-ultra-seal-profil-expandabil-in-contact-cu-apa/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.