«

»

50 (cincizeci)

Share

Este cifra jubiliara la care a ajuns publicatia noastra, dupa cinci ani de la aparitie. Daca am socoti si predecesoarea ei – revista Constructii Civile si Industriale – din care a derivat pe parcurs, astazi am fi fost la numarul 100.
Sunt multe, sunt putine, nu este un criteriu de apreciere, pentru ca nu cantitatea este definitorie (aparitia Revistei Constructiilor fiind lunara), ci continutul ei, in masura in care acesta raspunde unor comenzi sociale materializate in fenomenul promotional.
Publicitatea, sub toate formele ei, este unul dintre „stimulentele“ inceperii si dezvoltarii oricarei afaceri. Cine eludeaza aceasta forma s-a convins ca si rezultatele activitatii firmei sufera.
Argumentele care trebuie sa convinga pe orice intreprinzator sau om de afaceri de a face cunoscute produsele si serviciile sale sunt cheia derularii eficiente a investitiei la care au purces.
Afirmatia este valabila si in cazul nostru pentru ca am fost si suntem prezenti cu publicitate la manifestari expozitionale de profil, in parteneriate media cu principalele bresle din sectorul constructiilor, la prezentarile de firme, produse, tehnologii si servicii etc.
Ca in orice afacere, totul are un inceput si o desfasurare.
Parca ieri, vorba cantecului, ne-am incumetat sa ne luam „soarta in propriile maini“ impinsi de vechiul slogan antedecembrist si influentati de elanul revolutionar de dupa 1990. Gazetari fiind, dupa o indelungata perioada petrecuta in peisajul TVR, am incercat, in anul 2000, „marea cu degetul“, pentru a ne testa calitatile si posibilitatile de incadrare in exigentele economiei de piata, lansandu-ne intr-o aventura din sfera mass-media scrisa.
Am fost tentati sa folosim cunostintele noastre tehnice, economice si gazetaresti pentru a edita o publicatie utila procesului de reasezare si reconstructie a societatii romanesti pe principiile economiei capitaliste.
Este vorba despre Revista Constructiilor, pe care dvs. o primiti gratuit din partea noastra luna de luna si din care speram ca spicuiti informatiile care va intereseaza, mai ales acum cand toata lumea vrea sa traverseze cat mai usor efectele crizei economice. Criza care a bulversat mapamondul, deci si pe noi, in ciuda asigurarilor mai-marilor tarii care (ca si inainte de 1989) sustin ca la noi nu prea exista asa ceva. Se mai „inmoaie“ in declaratii atunci cand apar grevele si protestele diferitelor categorii sociale, cele care intr-adevar simt pe pielea lor „acupunctura“ crizei.
Esentialul, pe care trebuie sa-l desprindem fiecare dintre noi, cei integrati, sub o forma sau alta, in mrejele activitatii de constructii, este sa nu ne dam invinsi de una sau doua incercari la care suntem supusi in prezent, pentru ca firmele consacrate, puternice si cu lucrari serioase, de referinta, vor supravietui, in detrimentul celor (destule la numar) care au vazut in constructii un loc de castiguri mari intr-un timp foarte scurt. Asa cum au aparut, ele au si ajuns primele in situatiile de nedorit ale falimentului si disparitiei din peisajul sectorului de constructii.
Pericolul cel mare, insa, care s-a abatut asupra firmelor mari, puternice din punct de vedere material, este cel legat de neachitarea la termen de catre stat a sumelor datorate pentru lucrarile executate, fapt ce le-a pus in situatii de blocaj financiar, neputand fi solvabile fata de colaboratorii angajati la realizarea investitiilor contractate.
Suntem deja in partea a doua a lui 2009 si sumele de care aminteam mai inainte „zac“ inca in sertarele ministerelor sau administratiilor locale, bulversand in mare parte functionalitatea celui mai dinamic sector al economiei romanesti: constructiile. Am trecut, poate, de ceasul al 12-lea. Vrea cineva ca in acest domeniu firmele romanesti sa „moara“ pentru a aduce altele de peste hotare?
Consolandu-ne anticipat, am dori ca primul numar dupa cel de-al 50-lea al Revistei Constructiilor sa consemneze o reconsiderare si revigorare a activitatii investitionale, singura care poate asigura progresul tarii.Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/07/03/50-cincizeci/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.