«

»

HUNNEBECK: Solutii ingenioase si practice pentru constructia de poduri

Share

În urmatorii 15 ani, in Romania se vor construi cca 3 mii de kilometri de autostrada. Dintre acestia, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va construi pana in 2013 1.800 km. Deoarece nu exista fonduri suficiente pentru sustinerea acestor investitii, cele mai multe tronsoane urmeaza a fi concesionate.

Autostrazile, ale caror trasee se vor lega de „culoarele europene“, se vor realiza cu finantare europeana. Tronsoanele cu un trafic national mare vor fi facute in concesiune cu bani privati sau de la banci, restul proiectelor de autostrazi urmand a se construi cu finantare de la bugetul de stat.

Realizarea unor asemenea proiecte, de mare anvergura nationala si europeana, implica si un numar mare de lucrari de arta – poduri, viaducte, tuneluri – cu o arhitectura si un concept nou. Pentru obtinerea celui mai bun raport calitate-pret va fi necesara implementarea unor solutii tehnice originale.

Pentru constructia structurilor de poduri, constructorii de autostrazi si proiectantii de structuri se bazeaza pe know-how-ul si sprijinul firmelor producatoare de echipamente speciale.

Firma Hünnebeck, parte a concernului Harsco, este foarte activa in acest domeniu, utilizand bogata experienta castigata in tari precum Italia, Cehia, Polonia si Suedia.

Avand sprijinul unui grup puternic din punct de vedere financiar si tehnic, Hünnebeck Romania ofera solutii eficiente si sigure constructorilor care activeaza in acest sector al infrastructurii. Sprijinul oferit si consultanta asigurata in toate fazele proiectului, fie ca este vorba despre informatii telefonice sau deplasare in santier, recomanda Hünnebeck ca pe un partener de incredere si contribuie la dezvoltarea unor relatii de colaborare de lunga durata.

Echipamentele firmei Hünnebeck sunt concepute special pentru acest tip de lucrari.

Sistemul SG pentru constructia de poduri este utilizat in premiera nationala in Romania.

Fiind format din elemente meta­lice din otel zincat, sistemul SG are o durata lunga de viata. În aceste conditii, se preteaza foarte bine la inchiriere pentru diferite lucrari, modalitate practicata in mod curent de catre Hünnebeck Romania.

Sistemul SG, deosebit de ingenios conceput, este format din pro­fi­le metalice si popi reglabili, care se muleaza foarte bine pe designul propus de catre proiectanti.

Hünnebeck tine cont permanent de siguranta muncitorilor in constructii, oferind echipamente complete si sigure. Prin utilizarea acestora, constructiile se realizeaza intr-un timp mult mai scurt, in comparatie cu sistemele clasice, obti­nandu-se economii considerabile de manopera si material lemnos.

Odata ce sistemul este aliniat si fixat pe structura de esafodaj ID15, constructorul trece la montarea foii cofrante si a armaturii. Sistemul PROTECTO se imbina perfect cu elementele SG si asigura protectia personalului din executie.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul firmei Hünnebeck, www.huennebeck.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 53 – octombrie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/10/05/hunnebeck-solutii-ingenioase-si-practice-pentru-constructia-de-poduri/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.