«

»

INJECTOFORAJ: Masini specializate pentru consolidarea terenurilor si fundatiilor

Share

Injectoforaj SRL este una dintre firmele cu renume care isi desfasoara activitatea pe santierele din Romania in domeniul consolidarii terenurilor si fundatiilor cu masini specializate.

Performantele sale sunt apreciate si pentru ca dispune de o baza tehnico-materiala de prim rang, ca urmare a importului de utilaje de mare competitivitate. Printre acestea se numara cele achizitionate de la firma italiana COMACCHIO.

Cateva date despre COMACCHIO nu fac altceva decat sa confirme faptul ca Injectoforaj SRL s-a orientat catre un furnizor de marca pe piata utilajelor de acest tip.

 

Era anul 1986 cand fratii Comacchio din Italia se incu­metau sa raspunda pro­­vocarii care ii va plasa mai tarziu pe o pozitie fruntasa a pietei mondiale de foraje mici si medii.

Ei au parcurs, in acesti ani, o cale marcata de succese, in care inovatia tehnologica, profesionalismul, experienta si pasiunea pentru munca au facut diferenta.

Acceptarea provocarii amintite a insemnat pentru Comacchio, concentrarea cu priori­tate a intregii activi­­tati spre satisfa­cerea exigen­telor clientilor pentru obtinerea de productivitate inalta, calitate si eficienta.

Dezvoltarea firmei Comacchio s-a materializat de-a lungul anilor in lansarea pe piata constructiilor a sute si sute de masini inovative care opereaza in domeniul geotehnicii, a energiei geotermale, a conso­lidarii solului, a forajelor ancora si pentru puturi de apa.

Pe parcursul activitatii, experienta si inovarea continua au furnizat clientilor solutii care sunt adaptate nevoilor lor specifice, de la design pana la operabilitatea efectiva in interiorul santierului.

Un alt punct de forta la COMACCHIO este diversitatea care caracterizeaza fiecare masina din gama standard.

Toate fazele proiectarii sunt urmarite, pas cu pas, cu o grija si o atentie speciale, folosind sisteme informatice 3D performante.

Inovarea si investitiile tehnolo­gice continue au condus la o dezvoltare considerabila a procesului de productie, usurand si pe aceasta cale munca angajatilor.

În cadrul companiei exista sectii de lucru specializate, masini cu comanda numerica, masini unelte organizate in unitati speciale, intotdeauna in legatura una cu alta, gestionate si suprave­gheate de tehnicieni specializati.

La COMACCHIO, procesul de productie incepe, intotdeauna, cu o selectare riguroasa a materiilor prime. Fiecare produs este urmarit apoi pe tot parcursul ciclului de productie, acordand atentie celui mai mic detaliu.

Cu ajutorul aparatelor de masura si control si a tehnicienilor foarte bine pregatiti, fiecare masina este testata si verificata, piesa cu piesa, creand, astfel, un produs fiabil si sigur in conformitate cu Directivele Europene.

Acest tip de management a permis obtinerea de catre firma a certificarii de calitate ISO 9001.

Managementul de succes si abili­tatile organizatorice ale personalului tehnic si comercial au permis, de asemenea, asigurarea unui serviciu de livrare a masinilor care sa respecte calendarele contractuale, atat in Italia cat si in toata lumea.

Pentru satisfacerea deplina a necesitatilor clientului, firma nu se concentreaza doar pe livrarea unui produs functional, ci il asista pe acesta in fazele de start-up si de intretinere, prin tehnicienii care ofera instructiuni detaliate cu privire la toate aspectele determinante pentru buna functionare si intretinere a utilajelor. În acest sens, training-ul este un aspect fundamental: in mod frecvent, COMACCHIO organizeaza cursuri de formare pentru operatorii si tehnicienii de intretinere, ceea ce permite clientilor sa foloseasca masinile cat mai bine si sa obtina cu ele performanta si productivitate.

În cadrul companiei, exista un depozit, unde fiecare piesa comandata este catalogata si expediata prin intermediul unui sistem modern computerizat. În acest mod, clientii pot beneficia de sprijinul firmei COMACCHIO, printr-o vasta si eficienta retea post-vanzare.

 

Productia COMACCHIO se bazea­­za, in principal, pe patru tipuri de echipamente de foraj:

 

LINIA MC

Linia de baza de masini de foraj, senilate, multifunctionale rigide si articulate, sunt indicate pentru anumite tipuri de lucrari specializate cum ar fi consolidarea solului, forajul ancora, lucrari geotehnice, foraje pentru puturi si energie geotermala.

Linia MC include, de asemenea, doua modele de instalatii modulare de foraj pentru schele (MC100 & MC200).

Unele modele pentru utilizari spe­cifice au fost proiectate in cadrul liniei MC, in particular: seriile GEO si GT.

GEO tehnice – GEO identifica instalatiile de foraj hidraulice pe senile, specifice pentru geotehnica: sondaje geo-gnostice, ambientale, carotaje etc.

GEO termale – GT identifica seria de instalatii hidraulice de foraj, senilate, dedicate instalarii in subsol de sonde Geo-Termice.

LINIA MC-T

Instalatiile hidraulice de foraj sunt montate pe camion, folosite in special pentru lucrari geotehnice si puturi de apa.

LINIA MC-E

Instalatiile hidraulice de foraj sunt montate pe excavatoare, folosite in special pentru consolidarea solului si ancoraje.

LINIA MC-S

Instalatiile de foraj sunt proiectate pentru a satisface anumite cerinte speciale.

Gamei MC-S ii apartin masini cu caracteristici speciale, la nivel de dimensiuni si tehnica, construite conform cerintelor specifice ale clientului. Prin acest serviciu special, gama de produse COMACCHIO este mai diversificata si mai competitiva.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 53 – octombrie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/10/05/injectoforaj-masini-specializate-pentru-consolidarea-terenurilor-si-fundatiilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.