«

»

UNDERCONSTRUCT: Sprijinirea excavatiilor adanci cu micropiloti ancorati in teren

Share

SC UNDER CONSTRUCT SRL este inregistrata la Registrul Comertului din 2005. Domeniul sau de activitate este specializat pentru:

• executia incintelor de exca­vatii la cladiri cu 1-3 niveluri de subsol (Bucuresti, str. Hatmanu Arbore si str. Aurel Vlaicu);

• executia consolidarilor terasamentelor la Cai Ferate si Drumuri (linia CF Constanta – Mangalia);

• executia consolidarilor fundatiilor de poduri prin injectare cu suspensie de ciment si silicat de sodiu (pod peste Trotus la Livezi, jud. Bacau, pod CF Ramnicu Sarat, jud. Buzau si pod peste raul Bistrita la Bacau);

• executia fundatiilor podurilor si cladi­rilor asezate pe mini­piloti cu o capacitate portanta calculata si verificata in situ de cca 40 tf.

 

În localitatea Sinaia, intr-o zona delimitata de strada Aosta, a fost proiectat un ansamblu de doua imobile pentru realizarea carora erau necesare excavatii pana la 8 m adancime fata de cota strazii.

Pentru sprijinirea sapaturii si punerea in siguranta a circulatiei pe strada s-a prevazut realizarea unui sir de minipiloti Ø178 mm, cu interax de 0,50 m, injectati cu suspensie de ciment (1.080 kg ciment/mc suspensie) si armati cu profil laminat IPN 120 cu lungimea adaptata terenului natural si incastrarea in roca de baza (stratele de Sinaia) minimum 3,0 m.

În zonele in care adancimea exca­vatiei H > 6,0 m s-au prevazut doua niveluri de ancore pasive, in zonele cu H < 6 m si H > 3,0 m s-a prevazut un singur nivel de ancora pasiva, iar in zonele cu H < 3,0 m nu au fost prevazute ancore pasive (vezi sectiunea caracteristica).

Ancorele pasive s-au executat cu un unghi de inclinare de circa 300 fata de orizontala, cu un interax de 1,0 m si o lungime de 6,0 m, fiind armate cu 1 Ø32 mm PC 52.

Deasupra minipilotilor, s-a executat o grinda de rigidizare cu dimensiunea 0,35 m x 0,60 m in trepte in functie de linia terenului.

În zonele cu aflux intens de apa din versant, pentru a evita spalarea materia­lului fin, versantul a fost protejat cu placa de beton de 20-30 cm grosime prevazuta cu barbacane.

În total au fost executati, in peri­oada Septembrie 2007 – iulie 2008, 186 minipiloti si 127 ancore pasive. Imobilele in incinta reali­zata au fost finalizate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 53 – octombrie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/10/05/underconstruct/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.