«

»

CIC SAVINESTI – Instalatie de amoniac 1.000 t/zi. INSTALATII ELECTRICE SI AUTOMATIZARI

Share

Antreprenor: TIAB SA, Sucursala Piatra Neamt

Beneficiar: GA PRO CO Chemical, Savinesti

Proiectanti: Mannesmann Demag, Germania

Iprochim, Bucuresti

 

• Combinatul de Îngrasaminte Chimice Savinesti a fost infiintat in 1956 si a produs pana in prezent peste 3,5 milioane tone ingra­saminte azotoase, precum si importante cantitati de produse secundare si semifabricate.

• Cele mai mari investitii cu efect asupra productivitatii si reducerea consumurilor specifice s-au facut in anii 2006-2008, prin punerea in functiune a instalatiei de producere amoniac, proiectata pentru o productie de 1.000 t/zi.

• Specialistii TIAB au executat una dintre cele mai importante lucrari, modernizarea intregii aparaturi de masura si control, inlocuin­du-se sistemul de comanda pneumatic vechi cu un sistem de comanda cu calculator de proces.

• Au fost inlocuite toate elementele de executie din instalatia de automatizare.

• Întreg procesul este asistat de calculator din camera de comanda. Acest lucru a implicat modificarea si inlocuirea fluxurilor de cabluri; s-au montat cabluri speciale, de date, intre instalatie si camera de comanda.

• Aparatura si echipamentele folosite sunt toate pentru mediu cu pericol de explozie, specific acestei instalatii.

• Prin lucrarile de buna calitate realizate dupa procedee tehnice proprii, de catre TIAB SA Sucursala Piatra Neamt, s-a obtinut o instalatie cu eficienta economica ridicata prin reducerea consumului de energie pe unitatea de produs cu un impact negativ mai redus asupra mediului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 55 – decembrie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/12/08/cic-savinesti-instalatie-de-amoniac-1-000-tzi-instalatii-electrice-si-automatizari/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.