«

»

MARCOM: Performantele macaralelor GROVE

Share

Sunt tot mai frecvente informatiile despre constructii gigant raspandite pe mapamond, constructii care nu pot fi puse in opera decat cu utilaje si tehnologii performante.

În acest sens, in ultima perioada de timp, sase automacarale tot-teren GROVE GMK7450 si-au dovedit abili­tatile excelente la construirea unei centrale eoliene in China. Ele au lucrat la ridicarea, asezarea si mentenanta turbinelor eoliene.

Cinci din cele sase automacarale cu capacitati de 450 tone apartin companiei chineze de inchirieri CLETC, cu sediul in localitatea Tianjin City, in timp ce a sasea macara a fost achizitionata de principalul contractor al acestui proiect, Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd.

 

Automacaraua GMK7450 achizi­tionata de contractor este echipata cu un atasament „Mega-Wind-Lift” care furnizeaza putere adi­tionala bratului de ridicat si o operare usoara pe timp de vant puternic permitand, in acelasi timp, macaralei sa opereze cu o contragreutate suplimentara de 40 tone. Astfel, contragreutatea totala a maca­ra­lei ajunge la 160 tone. Aceasta combinatie ii ofera auto­macaralei GMK7450 o diagrama de lucru excelenta si putere aditionala, mai ales cand bratul lu­crea­za in plan inclinat, asa cum este cazul aplicatiilor cu turbinele eoliene. În plus fata de atasamentul „Mega-Wind-Lift“, automa­caraua GMK7450 a Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd. are in configuratie prelungitor zabrelit de 12 m pana la 73 m care poate ridica sarcini pana la inaltimi de 130 m.

Automacaraua Grove GMK7450 este utilajul perfect pentru acest proiect, macaraua fiind aleasa special pentru construirea parcului eolian indeplinind toate conditiile de lucru din cadrul santierului.

Automacaralele Grove au fost folo­site pentru ridicarea, montarea si mentenanta unor generatoare eoliene de 1,5 MW si au manipulat sarcini cu o greutate medie de 55 tone la o inaltime de aproximativ 65 m.

Modelul de automacara tot-teren de la Grove cu cea mai mare capacitate este GMK7450. Are brat TWIN-LOCK de 60 m si este montata pe sasiu cu sapte axe. Cu o transmisie complet automata si sistem de suspensie independent Megatrack, automa­caraua Grove GMK7450 asigura performante optime atat pe teren normal cat si pe teren accidentat si in conditii dificile de lucru.

În amplasarea centralelor eoliene se tine cont de valoarea vantului in zona, de teren, de impactul vizual asupra structurilor din vecinatate, de apropierea de reteaua de distributie a curentului si de conditiile de vreme de pe santier. Toate cele sase automaca­rale Grove GMK7450 au lucrat foarte bine in aceste conditii dificile de vreme, cu temperaturi de pana la -20 0C si vant foarte puternic.

Administratia Nationala a Energiei din China a clasat domeniul energiei eoliene drept unul de prima importanta pentru asigurarea energiei curate si ieftine. Au fost selectate sase locatii in care se vor instala pana in 2020 centrale eoliene cu capacitati de pana la 10 GW.

Furnizorul de echipamente de ridicat pentru industria de constructii Manitowoc asigura suport tuturor proiectelor clientilor sai. Cei mai buni tehnicieni ai sai calatoresc de la un santier la altul pentru a asigura pregatirea automa­caralelor si supra­vegherea lor pe tot parcursul derularii proiectelor.

Gama de automacarale si maca­rale mobile Grove dispune de echipamente de ridicat cu sarcini cuprinse intre 35 t si 450 t si cu lungimi de brat (cu tot cu prelungitor) de la 44 m la 133 m.

Grupul detine peste 100 de fabrici de productie si servicii in 27 de tari din America si Europa. Este recunoscut drept cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din intreaga lume, iar gama sa de macarale cuprinde: macarale senilate cu brat zabrelit, macarale turn, macarale cu brat telescopic, automacarale.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 55 – decembrie 2009Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/12/08/marcom-performantele-macaralelor-grove/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.