«

»

SOLDATA: Instrumente de masura si de analiza geotehnice

Share

Soldata este o companie de servicii care ofera instrumente de masura si de analiza  geotehnice pentru prevenirea si securitatea in toate zonele de risc: mediul natural, constructii, cladiri si structuri sensibile. Grupul are sediul in Franta si ofera expertiza sa prin intermediul celor 11 filiale localizate pe toate continentele.

 

Ca activitate, SolData SAS ofera o gama larga de solutii de monito­rizare pentru observatii asupra constructiilor, mediului, geotehnice, hidro­logice si struc­turale, toate in serviciul securitatii, existentei si func­tionalitatii acestora.

Experienta acumulata in domeniul profesional la care ne referim, precum si angajamentul exigentei pentru calitate au facut ca SolData sa devina lider mondial in ultimii zece ani.

Cateva date privind istoricul firmei ne arata ca, din acest punct de vedere, Grupul, central este situat in Franta, iar filialele sunt prezente in multe tari din intreaga lume, oferind serviciile sale cele mai potrivite pentru clientii care ii soli­cita colaborarea.

SolData s-a mutat in Europa de Est in 2006, prin intermediul SolData SAS din Ungaria, cu misiunea de a instala si a face posibila functio­narea siste­mului de monitorizare necesar pentru construirea in conditii de siguranta a Liniei 4 a metroului din Budapesta pentru clientul BKV Zrt.

Filiala opereaza sistemul de moni­torizare a cladirilor (zgomo­tul, vibra­tiile), precum si sistemul de monitorizare a apelor carstice si apei subterane in cooperare cu parteneri din Ungaria.

Mai apoi, SolData s-a dezvoltat si in alte tari din Estul Europei: Serbia, Ucraina, Rusia si, acum, in Romania.

Informatii cu privire la diferitele activitati ale SolData Group puteti gasi pe site-ul www.soldatagroup.com in mai multe limbi. In acelasi timp, veti gasi aici toate trimiterile la nivel mondial pentru grup.

In Romania, SolData a aparut in 2009.

Concret, compania ofera un serviciu complet: consultare, furni­zare si instalare de dispozitive de masura, exploa­tare si intretinere a sistemului de monitorizare, de prelucrare a datelor care se regasesc intr-un raport de date.

Tehnolo­giile aplicate de SolData se refera, in principal, la urmatoarele domenii: tuneluri, fundatii, baraje, cladiri industriale si locuinte, monumente, drumuri, poduri, porturi, cai ferate, masuratori industriale, aeroporturi, geotehnica, geofi­zica, hidrologie, mete­orologie, acustica, masuratori de vibratii si de salubritate a apei.

In afara de solutiile traditionale de monitorizare, SolData a dezvoltat o tehnologie performanta de achizitie si de transmisiune automata in timp real a datelor prin Geoscope web. Aceasta permite transmiterea datelor in timp real si o prelucrare foarte eficienta a datelor de la distanta.

Co-dezvol­tan­du-l impreuna cu IGN (Institutul Geografic National), sistemul CYCLOPS este, de asemenea, o referinta la nivel mondial cunoscut si recunoscut.

 

Soldata are:

• 11 filiale geografice (Marea Britanie, SUA, Franta, China, Spania, Olanda, Ungaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Romania).

• 2 parteneri tehnici (Européenne de Géophysique, SolData Acoustique & Vibration).

• cifra de afaceri de 21 de mili­oane Euro

• 83 de santiere in intreaga lume

• 190 de angajati, majoritatea ingineri, de diferite nationalitati

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 56 – februarie 2010, pag. 66

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2010/02/24/soldata-instrumente-de-masura-si-de-analiza-geotehnice/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.