Am stat cu multa lume de vorba pana acum si am ajuns la concluzia ca o a doua Romanie in lume nu exista.
Nu exista pentru ca suntem prea originali in tot ceea ce facem.
Aceasta stare aparuta cu mult inainte de 1989 s-a accentuat vizibil dupa „isprava decembrista“ care a dat frau liber tuturor neavenitilor de a accede neprofesional la evolutia treburilor… bietei noastre tarisoare.
Inainte de 1989, chiar daca faceam parte dintr-un pact multistatal (cel de la Varsovia), pe unde participam nu eram intotdeauna de acord cu ceilalti parteneri, venind mereu cu originalitati, incat devenisem hilari in fata acestora.
Din 1990 incoace, originalitatile cunosc forme noi, la fel de discutabile.
Concret, astazi nu se stie ce forma statala are tara noastra, de seama ce, pe langa administratia prezidentiala, exista o puzderie de neica nimeni care se proclama care mai de care mai mari, mai interesanti si, zic ei, cu putere de necontestat.
Multi dintre ei au acces (din pacate pentru noi si din fericire pentru ei) la cel mai inalt nivel, lucru speculat sistematic oriunde acestia se afiseaza. Printre ei printi, principese, regi, regine, toti ai Romaniei! Apoi regi ai asfaltului si, mai nou, ai deszapezirii. Deasupra tuturor troneaza nestingheriti imparatul si regii manelelor, cei care impart distractie „fara frontiere“ sociale tuturor celor care le burdusesc buzunarele si sutienele.
Recent a aparut in viata publica si „Mondialul“, care este omniprezent in anturajul familiei prezidentiale. Oare ambele parti dezinteresate?
Toti acestia troneaza sfidand bunul simt si pentru ca 3 – 4 asa zise posturi TV ii au ca invitati de „onoare“ aproape 24 h din 24 h.
Amintiti-va de RromRevelionul 2009 – 2010, suficient pentru a intelege de fapt in ce tara si spirit ne ducem zilele.
Minciuna sta, deci, cu regele la masa, adevar peste care nu se poate trece de cinci ani incoace si va continua inca atatia.
S-a promis o Romanie noua pe calea unui progres care s-o aseze in randul statelor moderne din Europa si din lume.
Suntem in 2010. Care este rezultatul?… minciuna!
S-a promis eradicarea coruptiei.
Rezultatul: minciuna!
Averile realizate de gasca baietilor destepti, indiferent de optiunea politica, s-au intregit pe parcurs cu averile actualei clientele politice. Ultimii lupta fara menajamente pentru sporirea pe orice cale a bogatiilor de care dispun. Si nu sunt deloc de neglijat.
Intr-o tara greu suferinda din cauza crizei economice, sacalii musca din orice sursa care le poate spori avutia, bucatele fiind impartite „chibzuit“ de persoane cu o veche experienta in domeniul risipirii fondurilor!
Banii, atatia cati sunt de la buget sau din surse europene, iau destinatii precise pentru ca se cunoaste si efectul lor „retro“.
O parte revenind la matca, unde troneaza partidul portocaliu binefacator.
S-a promis stabilitatea fortei de munca in limitele unui somaj controlat pe cai economice. Minciuna! Anul 2010 inregistreaza cel mai mare numar de oameni umbland nebuneste de colo colo pentru a-si gasi un loc de munca.
Motivatia mai-marelui Guvernului potrivit careia firmele care angajeaza someri beneficiaza de facilitati este hilara in conditiile in care nici nu s-a terminat cu datul afara la cele mai multe firme.
Aberanta este si cresterea economica prin reinvestirea profitului. Care profit cand societatile, in majoritatea cazurilor, ca sa mai existe si-au cheltuit tot ceea ce urmau sa castige?
S-a promis punerea pe baze noi de echitate sociala a sistemului de pensii in functie de contributia fiecaruia. Minciuna!
Patru milioane si jumatate de salariati activi nu pot asigura pensiile lunare a aproape sase milioane de pensionari. De ce nu sunt banii necesari acestei operatiuni si se fac imprumuturi externe, nu explica nimeni.
Mai vreti minciuni? Ele exista din belsug si nu deranjeaza cu nimic pe cei care electoral au promis si promit orice lucru care prosteste lumea.
Puteti mentiona ceva concret promis in campania electorala si care dupa patru luni de la alegeri a inceput sa se realizeze? Da, niciuna!
Temele electorale s-au referit la lupta anticomunista, contra mineriadelor, contra mogulilor… etc. Au lipsit insa cu desavarsire masurile si programele de prevenire si inlaturare a efectelor crizei economice, adevaratele realitati cu care se confrunta oamenii in aceasta perioada.
Cum s-ar spune, in minciuni am crezut, minciuni avem!
„Sa ne fie de bine“, nu „sa traim bine“!
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns